Recreatiewoning Heilige Landstichting

Vanaf € 75.500

Een prachtig eigentijdse recreatiewoning is hier gerealiseerd, met onderhoudsvriendelijke Felsplaten als dak bekleding. Een voortreffelijk stukje vakwerk!

Product beschrijving

Breedtemaat: 650 cm
Dieptemaat: 425 cm
Wandhoogte: 270 cm
Nokhoogte: 500 cm
Wandbekleding: Dumowood
Dakvorm: Zadeldak
Dakbedekking: Felswerk
Dakisolatie: Nee
Materiaal ramen en deuren: Hardhout

Plattegrond

Ontwerp
In een achtertuin van het Gelderse dorpje Heilige Landstichting heeft Goed Verblijven deze recreatiewoning gebouwd. De pure vorm zoals een huis moet zijn komt hier tot zijn recht. Geen overstekken i.c.m. een fels dak maakt het tot een eigentijds ontwerp. De zwarte gevelbekleding welke verticaal is aangebracht geven het model een eigentijdse en strakke uitstraling. Kortom een prachtige recreatiewoning gebouwd in de stijl van anno 2022.

De indeling van deze recreatiewoning is deels zo gemaakt omdat men ook veel behoefte had aan opslagruimte. Uiteraard kunnen we de technische ruimte/opslag ook gebruiken als slaapkamer. Boven hebben we een verdiepingsvloer gecreëerd welke middels een trap bereikbaar is. Ook hier is de mogelijkheid tot creëren van een slaapgelegenheid.

Materiaalgebruik
De zorgwoning steunt op een stevige betonvloer. Uiteraard is deze betonvloer voorzien van isolatie, hiermee worden de gewenste isolatiewaarden gehaald. Een goede basis is noodzakelijk voor onze woningen, dit voorkomt dat de woning gaat verzakken.
Op de betonvloer zijn we verder gaan bouwen, de wanden bestaan uit regelwerk voorzien van isolatie met een dikte van 140 mm, dit geeft een Rc waarde van 4.5 wat voldoet aan de eisen. Uiteraard kunnen wij, als dit vereist word, de wanden dikker isoleren waardoor er een hogere Rc waarde gehaald wordt.
Nadat de wanden gemaakt zijn is het dak gerealiseerd, dit doen we door middel van gorden, vellingdelen, isolatie, tengels en panlatten. Een oerdegelijke combinatie!

De buitenzijde van de woning is betimmerd met DumoWood en is gecertificeerd hout, wat door een thermisch proces enorm duurzaam en onderhoudsvrij is geworden, dit kunnen wij in alle kleuren aanbrengen! De zwarte gevelbekleding past perfect thuis in de omgeving waarin de woning gebouwd is. De binnenzijde is afgewerkt met Fins Vuren, dit zorgt voor een natuurlijke beleving.

Het kozijnwerk van deze woning is gemaakt van hardhout, dit geeft de woning een natuurlijke uitstraling. Eén deur is voorzien van gevelbekleding waardoor hij wegvalt in de wand, dit geeft de mantelzorgwoning een strakke uitstraling.

Het dak is voorzien van felsplaten, dit past erg goed bij de gevelbekleding en zorgt voor een hoogwaardige afwerking.

De badkamer hebben we afgewerkt met Fibo Trespo panelen, deze panelen zijn in zeer veel kleuren en maten te bestellen en hebben dezelfde uitstraling als tegels. Het voordeel is dat de panelen makkelijk aan zijn te brengen en het is zeer eenvoudig schoon te maken in tegenstelling tot tegels.

Maatwerk
Zoals genoemd kunnen we dit model volledig op maat produceren als tuinkantoor, mantelzorgwoning, recreatiewoning, atelier of poolhouse. Kortom alles mogelijke functies en gebruiksfunctionaliteiten kunnen hierin verwerkt worden. Interesse in ook zo’n mooi bouwwerk? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

360° foto’s

Geïnspireerd?

vraag een adviesgesprek aan

we helpen je graag bij het vinden van een passende oplossing en advies op materiaalkeuzes en indeling

Gerelateerd

Offerte aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: jpg, png, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 5 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.