Recreatiewoning Ouddorp

Vanaf € 125.000

De recreatiewoning in Ouddorp heeft een riant woonoppervlak, daardoor is dan ook alles aanwezig, een woonkamer, twee slaapkamers, keuken en badkamer. Ook hier heeft Goed Verblijven in goed overleg met de klant een prachtig project opgeleverd.

Product beschrijving

Breedtemaat: 1300 cm
Dieptemaat: 800 cm
Wandhoogte: 270 cm
Nokhoogte: 300 cm
Wandbekleding: Modiwood
Dakvorm: Plat dak
Dakbedekking: Dakleer
Dakisolatie: Ja
Materiaal ramen en deuren: Kunststof

Plattegrond

Houten recreatiewoning, mantelzorgwoning, atelier, tuinkantoor Ouddorp

Ontwerp
In Ouddorp, vlakbij de zee, is een prachtige recreatiewoning gemaakt. Het leuke aan dit ontwerp is dat het een lessenaars dak over de lengte is. Tevens bevind zich aan weerzijde veel gevelopening, ramen/deuren, waardoor licht zijn vrije toegang heeft tot de verblijfsruimtes. Eveneens hebben we hier gewerkt met een leuk kleurencontrast, houtkleur onder de luifel en zwarte gevels aan de wanden, aan de woning.

Gezien de nabijheid van de zee is het van uiterst belang dat er premium materialen zijn gebruikt. Dit ziet u terug in de kunststof kozijnen, gemodificeerde gevelbekleding en rockpannel boeidelen. Kortom een uiterst duurzame recreatiewoning welke de nadruk legt op genieten i.p.v. onderhoud. Gezien de huidige verschuiving op de arbeidsmarkt is er ook hier gekozen voor een kantoor inpandig met daarnaast een slaapkamer. Zo kan de opdrachtgever naast het recreëren werken vanuit zijn verblijf in Ouddorp. Het beste van twee werelden van recreëren en werken bij elkaar komt.

Geïsoleerde betonvloer
– Betonwerkvloer, 120 mm dik, bewapend met een enkele staalmat ø8-150 mm, incl. plastic folie. Betonvloer niet onder de luifel.
– Vorstrand – fundering, ca. 600 mm diep, voorzien van wapening.
– Vorstrandisolatie d.m.v. EPS 130 mm.
– Vloerisolatie d.m.v. EPS 130 mm.
– Cementdekvloer
– Op de betonvloer verzorgen wij een afwerkvloer met een dikte van ca. 5 cm.

Skeletbouw
Houtbouw dubbelwandig, d.w.z. geïmpregneerde houten staanders (SLS) 38 x 138 mm, aan de binnenzijde bekleed met OSB 18 mm, met daartegen gipsplaten. Buitenzijde bekleed met, ModiWood Colour rabatdelen (zweeds rabat), kleur: zwart. Tegen de OSB van de wanden worden vurenhouten regels geschroefd van 44 mm h.o.h. 300 mm (verticaal).1 x Toiletomtimmering d.m.v. OSB 18 mm.De wanden worden prefab gemaakt in de fabriek waardoor deze in korte tijd te plaatsen zijn. De buitenwanden hebben een isolatiewaarde van Rc4.5
Onderbalk uitgevoerd in hardhout
Tussenwanden, uitgevoerd met houten staanders (SLS), 38 x 89 mm, aan 1 zijde bekleed met OSB 18 mm, en aan beide zijden voorzien van gipsplaten. Tussenwanden voorzien van ROCKWOOL Rockfit 75 mm.
Wandisolatie d.m.v. Pir Alu 100 mm.
Dampdoorlatende folie achter de ModiWood.
Dampdichte folie achter de OSB.
Toelichting Modiwood
De basis voor ModiWood Colour is ModiWood; een thermisch behandelde houtsoort van een hoge duurzaamheidsklasse die bovendien 50% minder werkt dan onbehandeld hout. Het is een uitstekend alternatief voor de geijkte tropische houtsoorten, en bestaat uit Europees zachthout (afkomstig uit verantwoord beheerde bosplantages; PEFC gecertificeerd) dat wordt blootgesteld aan een proces dat enerzijds bestaat uit gecontroleerde verhitting en anderzijds uit afkoeling. Hierdoor verandert de celstructuur van het hout. Deze veranderde celstructuur is verantwoordelijk voor een aantal bijzondere eigenschappen van het hout vergelijkbaar met die van hardhout, zoals:
• een hoge duurzaamheid
• een prachtige door-en-door bruine kleur
• zeer lage vochtopname waardoor het hout praktisch niet gaat “werken”
Het hout is verder volledig recyclebaar en het kan ook normaal worden verbrand. De uiterlijke kenmerken die we normaal in hout aantreffen, zoals scheurtjes, kwasten en pitten, zijn ook bij gemodificeerd hout nog aanwezig. Het hout is namelijk door het proces als het ware enkele honderden jaren verouderd. Op ModiWood zit maar liefst 10 jaar garantie tegen houtrot en KOMO attest-met productcertificaat.

Bijzonder is dat de houtnerf bij ModiWood Colour is geaccentueerd. Daardoor zijn alle delen uniek en krijgt het hout een krachtige natuurlijke uitstraling. Dankzij een combinatie van technieken is de coating perfect verankerd in het oppervlak. Dat, en het feit dat gemodificeerd hout 50% minder werkt dan onbehandeld hout, zorgt voor een perfecte basis voor een lange levensduur van de coating

Binnenwand afwerking
De binnenwanden worden voorzien van gipsplaten met stucwerk, saus-klaar opgeleverd.

Badkamer en toilet
De wanden in de badkamer en de toilet worden voorzien van Fibo Trespo wandafwerking die in veel verschillende tegelmotieven verkrijgbaar zijn. De Fibo Trespo wandpanelen zijn voorzien van een handige klikverbinding en hebben een 100% waterdichte (HPL) toplaag en backing. In deze toplaag is een fraai tegelmotief gefreesd, niet van echt te onderscheiden.

Vloer badkamer en toilet
De vloer in de badkamer en toilet wordt voorzien van plavuizen. Bij de plavuizen wordt er gerekend met een m² prijs van €30,00 incl. BTW per m².

Ramen en deuren
De recreatiewoning is voorzien van kunststof ramen en dueren.

Dak
– Platdak constructie: Vurenhouten balklaag 610 mm hoh met daarop een 18 mm OSB-dakbeschot voorzien van een bitumineuze dakbedekking.
– Randafwerking: Dakrand afgewerkt met een WBP-boeiboord en een aluminium daktrim.
– Hemelwaterafvoer incl. Zinken afvoerpijp(en) tot aan maaiveldhoogte.
– Inpandige luifel, afm. ca. 500 x 200 cm. Wanden onder de luifel bekleed met ModiWood Clear rabatdelen.
– Luifelbetimmering bestaande uit Modiwood Clear rabatdelen.
– Dakoverstek rondom ca. 200 mm, aan de onderzijde afgewerkt met WBP-merantie-multiplex.
– Dakisolatie d.m.v. Pir 140 mm.

Recreatiewoning
Zoals u ziet is onderscheidend bouwen ons keurmerk. Dus mocht u een unieke recreatiewoning wensen waar er geen twee van zijn, neem dan contact met ons op.

360° foto’s

Geïnspireerd?

vraag een adviesgesprek aan

we helpen je graag bij het vinden van een passende oplossing en advies op materiaalkeuzes en indeling

Gerelateerd

Offerte aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: jpg, png, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 5 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.