Recreatiewoning Bergen

Vanaf € 95.000

De recreatiewoning is uitgevoerd met een prachtig terras, welke gebouwd is voor het eigenlijke bouwwerk. Deze feature zorgt voor een aangename zitplek, waar u voornamelijk in de zomer kunt genieten van het uitzicht over uw ruime tuin.

Product beschrijving

Breedtemaat: 10000 cm
Dieptemaat: 500 cm
Wandhoogte: 250 cm
Nokhoogte: 350 cm
Wandbekleding: Red Cedar
Dakvorm: Lessenaarsdak
Dakbedekking: EPDM folie
Dakisolatie: Ja
Materiaal ramen en deuren: Hardhout

Plattegrond

Houten mantelzorgwoning plattegrond Bergen

Modellen
In het idyllische plaatsje Bergen hebben wij deze recreatiewoning geplaatst. Het mooie hieraan is de strakke belijning en het nut van het lessenaarsdak. Het dak is gericht op het zuiden zodat de zonnepanelen daarop gelegd kunnen worden zonder dat deze zichtbaar zijn.

Het model zelf is strak en tijdloos uitgevoerd. Nagenoeg geen overstekken, i.v.m. de gewenste vergrijzing. De wanden zijn met noestvrij cedar bekleed. Een prachtig en strak resultaat is hiervan het resultaat. De binnenzijde van de recreatiewoning is voorzien van Fins vuren en het dak van  Douglas.

Fundatie vloer en vloerafwerking
Plaatsing van hardhouten fundering met Azoberingbalk van 50 x 200 mm. welke wij verankeren aan de grond d.m.v. piketten van 50×100 mm. tot aan het ‘vaste’ maximaal 150 cm. diep. Wanneer blijkt dat er langere palen noodzakelijk zijn voor verankering is dit op nacalculatie.

Tussen de Azobe ringbalk wordt PIR 100 mm. (R=4.35) gelegd met bewapeningsnetten. Voor storten van betonvloer kan installateur hierover nodige leidingen trekken. Na trekken van deze leidingen en casco oplevering wanden brengen wij hierop een gevlinderde betonvloer van ca. 10 cm. aan.

Skeletbouw
De wanden bestaan uit een regelwerk 38×140 mm. Aan de buitenzijde dampopen folie, afstandslat t.b.v. ventilatie, en gevelbekleding van Red Cedar kwaliteit Clear and Better. De gevelbekleding wordt horizontaal aangebracht d.m.v. RVS spijkers.

De binnenwanden bestaan uit regelwerk (38×89 mm.) De buitenwanden worden voorzien van een minerale wol 140 mm (R=4.00).


Binnen afwerking wanden
Na aanbrengen installatie brengen wij een dampdichte folie aan en wandbeplating van 18 mm. underlayment (zichtkwaliteit)

In de badkamer en toilet brengen wij geïmpregneerd gips aan waarop tegelwerk bevestigd kan worden.
Hiernaast een afbeelding van een wandafwerking d.m.v. underlayment.

Gevelbekleding
de gevelbekleding bestaat uit Red Cedar.
Ceder staat bekend om zijn hoge duurzaamheid en uitmuntende kwaliteit. De kenmerkende eigenschappen van ceder zijn: duurzaam, licht van gewicht, zeer stabiel, goed bewerkbaar en een rechte draad met fijne nerfstructuur. Het hout kan uitstekend onbehandeld toegepast worden, waardoor het met de tijd gaat vergrijzen. Het hout is zeer vormvast, wat wil zeggen dat het minimaal krimpt en uitzet. Door de minimale werking hecht verf en lak ook uitstekend op dit hout. Ceder wordt vaak in de vorm van rabat of zweeds rabat toegepast. Uiteraard is het ook in andere varianten leverbaar.  Hiernaast een foto van een tuinkantoor met RED CEDAR wanden, verticaal toegepast.

Western Red Cedar wordt ingevoerd in diverse kwaliteiten:

  • No 2 Clear and Better: vrijwel foutloos met rustige lijntekening;
  • No 4 Clear: bevat een aantal gemakkelijk uitzaagbare gebreken, kwaliteit ruim voldoende voor de meeste toepassingen;
  • Factory flitches: verzaagbaar tot kortere, 80% foutloze stukken, geschikt voor onder meer tuinmeubelen;
  • Tight Knotty (vaste kwast-kwaliteit): hout met onbeperkt aantal vaste kwasten, bijvoorbeeld voor deckings (terrasplanken);
  • Standard and Better: iets mindere kwaliteit maar uitstekend voor pergola’s, onderbalken voor terrassen of diverse constructies.

Goed Verblijven gebruikt hoofdzakelijk Clear and Better, de beste kwaliteit met geen noesten/kwasten in het hout.
Voorbeeld ceder gevelbekleding horizontaal.

Ramen en deuren
Het gastenverblijf wordt voorzien van:
– 1 dubbele deuren met aan weerskanten zijlichten van 100 cm. breedte
– 2 ramen van 100 x 220 cm.
– 1 enkele loopdeur met half glas
– 1 bovenlicht van 100 x 40 cm. In de badkamer kiepstand.
– 1 dubbel raam van 150 x 120 cm.
De ramen en deuren worden vervaardigd met KOMO en SKG**. De beglazing heeft een min u-waarde van 1,1. Deuren zijn voorzien van 3-puntssluiting.

Binnendeuren;
– 2 enkele boardpaneeldeuren met kozijn
– 2 schuifdeuren met alu. bovenrail en ondergeleiding. Deuren schuiven voor de wand langs.

Dak
Het dak bestaat uit een balklaag van Lariks 50×150 mm (h.o.h. 40 cm), Vellinghout  Lariks 22×200 mm. met daarop 140 mm. (RC 6.0) isolatie materiaal en EPDM folie. EPDM kenmerkt zich door zijn elasticiteit en duurzaamheid. Vanwege die feiten is er bewust gekozen voor EPDM i.p.v. bitumen dakbedekking. Het dak wordt afgewerkt middels een aluminium daktrim.

Afwatering geschied door aflopend dak ca. 10 graden incl. verholen goot in EPDM en 2x  pvc hemelwaterafvoeren tot boven maaiveld.

Tegelen
Badkamer en toilet voorzien van tegels/plavuizen.
Van uitgaande dat formaat tegel maximaal 30 x 60 cm. is, andere maatvoering in overleg. Tegel voorzien is van afgeronde hoek en stelpost van max. 25,- euro per m2 voor tegels.

Tegelwerk is inclusief tegels lijm en het aanbrengen van de wand en vloertegels in badkamer en toilet.

Maatwerk
Uiteraard is deze recreatiewoning ook aanpasbaar aan de hand van uw wensen. Indien u ook zo’n recreatiewoning wenst, neem dan contact met ons op. We kunnen deze volledig naar wens en uw idee samenstellen.

360° foto’s

Geïnspireerd?

vraag een adviesgesprek aan

we helpen je graag bij het vinden van een passende oplossing en advies op materiaalkeuzes en indeling

Gerelateerd

Offerte aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: jpg, png, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 5 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.