Recreatiewoning Empel

Vanaf € 55.000

Deze recreatiewoning is op unieke wijze verweven met de aangelegen aanbouw, die ruime gelegenheid biedt voor een zitplek. Ook het aanzicht is geweldig, het contrast tussen het witte woongedeelte en de zwarte veranda is gewoonweg prachtig.

Product beschrijving

Breedtemaat: 910 cm
Dieptemaat: 430 cm
Wandhoogte: 300/270 cm
Nokhoogte: 330 cm
Wandbekleding: WaxedWood
Dakvorm: Plat dak
Dakbedekking: EPDM folie
Dakisolatie: Ja
Materiaal ramen en deuren: Hardhout

Plattegrond

Houten recreatiewoning, tuinkantoor, veranda Empel

Model
Dit model is als multifunctioneel geplaats. Uiteraard is deze met wat kleine aanpassingen ook goed te maken als recreatiewoning. Het leuke aan dit model is de open gevelbekleding i.c.m. het stucwerk. Dit geeft het e.e.a. een hele mooie strakke uitstraling.

Grondwerk
Er is geen grondwerk opgenomen in de offerte.

Geïsoleerde betonvloer
De geïsoleerde betonvloer bestaat uit isolatie, betonplaat met vorstrand en een afwerkvloer. Deze is circa 5 cm, er vanuit gaande dat de grond draagkrachtig genoeg is. Als tijdens werkzaamheden blijkt dat grond geen draagkracht heeft, is het aanbrengen van een voorziening hiervoor op basis van nacalculatie.

Skeletbouw
De wanden bestaan uit regelwerk. Tussen regelwerk wordt isolatie aangebracht. De binnenbekleding bestaat uit gipsplaten

Gevelbekleding
Het Recreatiewoning wordt aan twee wanden voorzien van cementgebonden platen welke voorzien worden van stucwerk.

De overige binnenwanden worden voorzien van WaxedWood open Rhombus. De achterwanden worden voorzien van waxedwood zwart.  De (smalle) kast aan de kant van de buren wordt voorzien van schappen en spur rails.

Toelichting waxedwood:Gevelbekleding
De gevelbekleding bestaat uit Rhombus van Waxedwood. De delen worden horizontaal en  geventileerd aangebracht. Omdat u tussen de geveldelen door kunt kijken, krijgt u een diepte gezicht dat het esthetisch zeer fraai maakt.

WaxedWood is door middel van vacuüm – en drukimpregnering beschermd tegen houtaantasting, waarbij tegelijkertijd een emulsie van diverse wassoorten ‘onderhuids’ in het hout is gebracht. Na impregnering blijft de waterwerende wax in de poriën van het hout achter. Hierdoor wordt waterdoorslag verhinderd. Het gebruikelijke effect van zwellen en krimpen is 80% minder dan bij hout zonder waximpregnering.

Toepassingen
Voor alle “weer en wind toepassingen” is WaxedWood een uitstekende keuze. WaxedWood wordt met succes toegepast bij geveltimmerwerk, bergingen en schuren. Ook andere buitentoepassingen, zoals loopsteigers, terrasvloeren, speeltoestellen en park- en landschapselementen zullen minder scheuren en verweren, waardoor er minder slijtage zal optreden.

Sterkte
De sterkte van WaxedWood is gelijk aan die van onbehandeld hout. Gedurende de gebruiksduur zal WaxedWood door haar duurzame en waterwerende kwaliteiten in het voordeel zijn. Levensduur WaxedWood is onderhoudsvrij. Op WaxedWood projecten kan een projectgarantie van 15 jaar worden verleend. Deze is ondergebracht bij de onafhankelijke Stichting Garantie Veredeld Hout (SGVH). WaxedWood is overschilderbaar.

Hiernaast een foto van verticale gevelbekleding met waxedwood. U kunt hier het vergrijzingsproces zien.

Ramen en deuren
De recreatiewoning wordt voorzien van:
– 1 schuifdeur van 300 x 220 cm.  verdiept profiel
– 1 raam van 200 x 130 cm. ook voorzien van verdiept profiel.

Dak
Het dak wordt voorzien van een balklaag met daarop plaatmateriaal, isolatie en EPDM folie. In het dak van het Recreatiewoning komt boven de bureaus een kunststof lichtkoepel.
EPDM kenmerkt zich door zijn elasticiteit en duurzaamheid. Vanwege die feiten is er bewust gekozen voor EPDM i.p.v. bitumen dakbedekking. Hieronder een overzicht van de pluspunten van dit product.

Technische installatie bestaande uit:Overkapping
De overkapping wordt ondersteund d.m.v. Lariks gelamineerde kolommen welke voorzien zijn van zwarte beits. Vanwege de werking van het hout is er bewust gekozen voor gelamineerde liggers. De balklaag en het dakbeschot van de overkapping bestaan uit Douglas. In het dak van de overkapping komt een lichtkoepel.

– Gas aansluiting t.b.v. gashaard
– Meterkast voorzien van elektra
– Elektra (wandcontactdozen en lichtpunten)
– Wateraansluiting koud en warm, riool tot 1 meter uit de gevel
– Wateraansluiting voor eenvoudige keuken.
– CV ketel, met twee radiatoren 1 t.b.v. badkamer en 1 t.b.v.
kantoor.
– Aansluiting voor badkamer, riool en wateraansluitingen

Maatwerk
Dit is slechts maar een idee hoe het gemaakt kan worden. Uiteraard kunnen we deze conform uw idee produceren na uw wens. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

360° foto’s

Geïnspireerd?

vraag een adviesgesprek aan

we helpen je graag bij het vinden van een passende oplossing en advies op materiaalkeuzes en indeling

Gerelateerd

Offerte aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: jpg, png, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 5 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.