Mantelzorgwoning Vinkeveen

Vanaf € 93.250

Bij de foto's is het duidelijk te zien wat het vergrijzingsproces inhoud. Na enkele jaren vergrijst het hout, dat maakt de mantelzorgwoning uniek!

Product beschrijving

Breedtemaat: 1130 cm
Dieptemaat: 680 cm
Wandhoogte: 270 cm
Nokhoogte: 300 cm
Wandbekleding: Thermowood
Dakvorm: Plat dak
Dakbedekking: EPDM
Dakisolatie: Nee
Materiaal ramen en deuren: Hardhout

Plattegrond

Ontwerp
Op een schiereiland in Vinkeveen mochten we deze prachtige mantelzorgwoning bouwen. Ook deze locatie was uiterst moeilijk bereikbaar. De mantelzorgwoning is voorzien van CEDAR hout welke vergrijsd, wat overigens goed op de foto’s zichtbaar is. De mantelzorgwoning is ruim qua opzet met de nadruk lag hierbij op de woonkamer/keuken. De slaapkamers waren van minder belang waardoor deze minimaal qua maatvoering zijn uitgevoerd.

Vanwege het maximale oppervlakte qua bebouwing is de overkapping open, meer als balustrade, uitgevoerd. Het mooie is dat het oppervlakte daarbij niet meetelt en het dak esthetische wel doorloopt.

Materiaalgebruik
De mantelzorgwoning is gefundeerd op een betonvloer met een hoge isolatiewaarde, een Rc waarde van 3,5. Op deze stevige fundering is de woning verder opgebouwd. De wanden van deze mantelzorgwoning zij opgebouwd uit regelwerk, voorzien van isolatie. Daaroverheen wordt een folie bevestigd zodat de vocht niet naar binnen kan trekken.
De buitenwanden zijn bekleed met Red Cedar, deze houtsoort heeft van zichzelf een enorm hoge duurzaamheid. Zoals op de foto’s te zien is zal deze houtsoort met de tijd vergrijzen. Het grote bijkomende voordeel is dat deze houtsoort onderhoudsvrij is, dit is zeer gewenst bij een zorgwoning.

Omdat de woning een prachtig uitzicht heeft over het water hebben we veel ramen toegepast, dit zorgt tevens voor een ruimtelijk en natuurlijk gevoel in de woning.
De kozijnen van deze woning zijn vervaardigd uit kunststof, deze kunnen in elke gewenste kleur aangeleverd worden, bij deze woning is gekozen voor een antraciet kleur, dit past perfect bij de gevelbekleding.

De binnenzijde van de zorgwoningen worden door Goed Verblijven hoogwaardig afgewerkt. Bij deze woning is gekozen voor gipsplaten, die wit gesausd zijn. Het plafond is ook wit gegrond aangebracht, waardoor het een mooi totaalplaatje wordt. De vloer is voorzien van een laminaatvloer.

Het dak van de zorgwoning is afgewerkt met EPDM folie, dit is een hoogwaardige dakbedekking wat duurzaam en goed voor het milieu is. De daken van de woningen die wij bouwen kunnen we voorzien van een groendak en zonnepanelen. We houden overal rekening mee!

De badkamer is in dit geval voorzien van tegels, omdat het schoonmaken hiervan wat meer tijd kost kunnen we de binnenwanden ook voorzien van Fibo Trespo.

Technische installatie
Een belangrijk aspect van een mantelzorgwoning is de installatie, omdat we de woning met een hoge installatiewaarde uitvoeren is het van groot belang dat de woning wordt voorzien van een degelijke installatie.
Deze woning is voorzien van vloerverwarming welke gevoed wordt door een gas gestookte rendementsketel. In de badkamer hebben we een elektrische handdoekradiator toegepast.
De woning is uitgerust met voldoende stopcontacten zodat de bewoner op elke gewenste plek stroom kunnen gebruiken.
We hebben de woning voorzien van een riant aantal lichtpunten zodat er ook in de donkere wintermaanden voldoende licht naar binnen valt.

Mantelzorgwoning
Zoekt u ook een mantelzorgwoning opmaat geproduceerd? Wij denken graag met u hierin mee. We kunnen het realiseren van vergunningsaanvraag tot oplevering. Ontzorgen met expertise is één van de kernwoorden van ons.

 

360° foto’s

Geïnspireerd?

vraag een adviesgesprek aan

we helpen je graag bij het vinden van een passende oplossing en advies op materiaalkeuzes en indeling

Gerelateerd

Offerte aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: jpg, png, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 5 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.