Mantelzorgwoning Ter Aar

Vanaf € 109.750

Aan de ene kant uitzicht over het water, aan de andere zijde zicht op de uitgestrekte weilanden. De mantelzorgwoning in Ter Aar is het bewijs dat het allemaal mogelijk is. Doordat de wandbekleding vergrijsd valt deze langzaam weg tussen de natuur.

Product beschrijving

Breedtemaat: 10000 cm
Dieptemaat: 600 cm
Wandhoogte: 270 cm
Nokhoogte: 550 cm
Wandbekleding: Modiwood
Dakvorm: Zadeldak
Dakbedekking: Metalen Golfplaten
Dakisolatie: Ja
Materiaal ramen en deuren: Kunststof

Plattegrond

Ontwerp
Het leuke van het realiseren van onze recreatiewoningen is dat we op de mooiste plekjes van Nederland komen. Zo ook deze recreatiewoning in Ter Aar. Het was zowaar een strijd om de materialen door het land en over de brede sloot te krijgen maar onze inzet werd beloond door een prachtige werkplek op een eilandje in de buurt van Ter Aar. Het model is eenvoudig in opzet door een a-symmetrische kap toe te passen is de beloopbaarheid op de verdiepingsvloer goed. Tevens hebben we aan de achterzijde een mooi dakraam toegepast welke zowaar een vergezicht over de landen heen geeft.

Het voordeel van de a-symetrische kap is de zuidzijde nog groter dakvlak heeft. Omdat deze recreatiewoning zover van de bewoonde wereld ligt moest het off-grit worden uitgevoerd. Door de vele zonnepanelen i.c.m. accupakket, waterfilter en opslagtank voor water is dit goed gelukt. Het is hier echt wanen op een uiterst plekje van de wereld in de buurt van de randstad.

Materiaalgebruik
De recreatiewoning is gebouwd op een betonvloer met hoge isolatiewaarde, deze vloer heeft een Rc. waarde van 3.5. Op deze stevige ondergrond hebben we de woning verder opgebouwd. De wanden van de woningen zijn opgebouwd uit regelwerk met daartussen isolatie. Daaroverheen wordt een folie bevestigd zodat er geen vocht naar binnen kan trekken.
De wanden zijn bekleed met WaxedWood, dit is behandeld hout waardoor de duurzaamheid erg hoog is geworden en hiermee wordt gezorgd voor een onderhoudsvrije woning.

Omdat de woning langs het water gebouwd is met een wijds uitzicht over de weilanden, hebben we gezorgd voor een riant aantal kozijnen met glas. Hierdoor heeft de klant een prachtig uitzicht en valt er voldoende licht in de woning.
De kozijnen van de woning zijn gemaakt van hardhout, deze zijn antraciet afgelakt waardoor ze perfect bij de kleur van de dakplaten passen. Hardhout is een zeer degelijke houtsoort waaruit we zeer veel kozijnen vervaardigen, alles bij elkaar hebben we een zeer degelijke woning gebouwd.

De binnenwanden van de recreatiewoning hebben we afgewerkt met gipsplaten, deze zijn op hun beurt weer strak afgewerkt. Het enige wat de bewoners nog moeten regelen is het sauzen van de wanden. De klant wordt volledig ontzorgd!

De recreatiewoning is bedekt met dakplaten, deze zijn voorzien van isolatie en hebben een strakke uitstraling. We kunnen deze platen in veel varianten aan leveren.

De badkamer is voorzien van Fibo Trespo tegelpanelen. Makkelijk in gebruik omdat er geen poreuze/steenachtige voegen tussen zitten dus praktisch schoon te houden zijn.

Technische installatie
Bij een zorgwoning is van groot belang dat de woning een hoge isolatiewaarde heeft, dat hebben we in de woning gerealiseerd. Als de woning echter een hoge isolatiewaarde heeft is het van groot belang dat er een goede verwarmingsinstallatie in de woning komt. Deze woning hebben we verwarmd door middel van een gas gestookte rendementsketel. Op deze ketel hebben we vloerverwarming aangesloten wat zorgt voor een behaaglijke warmte.
In de zorgwoning hebben we een riant aantal stopcontacten gerealiseerd waardoor de bewoners op elke gewenste plek stroom kunnen gebruiken
Met het oog op de wintermaanden hebben we de woning voorzien van voldoende lichtpunten.

Maatwerk
Zoals u ziet kunnen we ook recreatiewoningen maken in waar de bereikbaarheid moeilijk is. Mocht dit van toepassing zijn horen we graag. We worden graag uitgedaagd in onze vindingrijkheid. Maatwerk is uiteraard mogelijk!

360° foto’s

Geïnspireerd?

vraag een adviesgesprek aan

we helpen je graag bij het vinden van een passende oplossing en advies op materiaalkeuzes en indeling

Gerelateerd

Offerte aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: jpg, png, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 5 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.