Mantelzorgwoning Ouddorp

Vanaf € 125.000

Doordat men bij het ontwerp al gelet heeft op een goed contrast tussen wit en zwart, ziet u dit prachtige resultaat in de uitvoer. Aan de binnenzijde zijn de muren wit gestuukt, om een ruimtelijke gevoel te creëren.

Product beschrijving

Breedtemaat: 1300 cm
Dieptemaat: 800 cm
Wandhoogte: 270 cm
Nokhoogte: 300 cm
Wandbekleding: Modiwood
Dakvorm: Plat dak
Dakbedekking: Dakleer
Dakisolatie: Ja
Materiaal ramen en deuren: Kunststof

Plattegrond

Houten recreatiewoning, mantelzorgwoning, atelier, tuinkantoor Ouddorp

Ontwerp
In Ouddorp, vlakbij de zee, is een prachtige mantelzorgwoning gemaakt. Deze is in dusdanige stijl gemaakt dat deze geheel onderhoudsarm is. Gezien de zoute lucht, welke veel invloed heeft op de materialen, is er gekozen voor premium materialen. Hierbij kunt u denken aan thermische gemodificeerd hout en rockpannel boeidelen. Alles is erop gemaakt dat men naast het genieten weinig onderhoud, naast eventueel schoonmaken, heeft aan de mantelzorgwoning. Het typische aan deze mantelzorgwoning is dat het dak schuin loopt als lessenaarsdak. Tevens zit er een riante inpandige luifel waar gewerkt is met blank hout om er een leuk kleurencontrast in te krijgen. Het idee bij deze woning is volume, wat zich vertaald in een riante woonkamer en keuken.

Geïsoleerde betonvloer
– Betonwerkvloer, 120 mm dik, bewapend met een enkele staalmat ø8-150 mm, incl. plastic folie. Betonvloer niet onder de luifel.
– Vorstrand – fundering, ca. 600 mm diep, voorzien van wapening.
– Vorstrandisolatie d.m.v. EPS 130 mm.
– Vloerisolatie d.m.v. EPS 130 mm.
– Cementdekvloer
– Op de betonvloer verzorgen wij een afwerkvloer met een dikte van ca. 5 cm.

Skeletbouw
Houtbouw dubbelwandig, d.w.z. geïmpregneerde houten staanders (SLS) 38 x 138 mm, aan de binnenzijde bekleed met OSB 18 mm, met daartegen gipsplaten. Buitenzijde bekleed met, ModiWood Colour rabatdelen (zweeds rabat), kleur: zwart. Tegen de OSB van de wanden worden vurenhouten regels geschroefd van 44 mm h.o.h. 300 mm (verticaal).1 x Toiletomtimmering d.m.v. OSB 18 mm.De wanden worden prefab gemaakt in de fabriek waardoor deze in korte tijd te plaatsen zijn. De buitenwanden hebben een isolatiewaarde van Rc4.5

Onderbalk uitgevoerd in hardhout

Tussenwanden, uitgevoerd met houten staanders (SLS), 38 x 89 mm, aan 1 zijde bekleed met OSB 18 mm, en aan beide zijden voorzien van gipsplaten. Tussenwanden voorzien van ROCKWOOL Rockfit 75 mm.

Wandisolatie d.m.v. Pir Alu 100 mm.
Dampdoorlatende folie achter de ModiWood.
Dampdichte folie achter de OSB.

Toelichting Modiwood
De basis voor ModiWood Colour is ModiWood; een thermisch behandelde houtsoort van een hoge duurzaamheidsklasse die bovendien 50% minder werkt dan onbehandeld hout. Het is een uitstekend alternatief voor de geijkte tropische houtsoorten, en bestaat uit Europees zachthout (afkomstig uit verantwoord beheerde bosplantages; PEFC gecertificeerd) dat wordt blootgesteld aan een proces dat enerzijds bestaat uit gecontroleerde verhitting en anderzijds uit afkoeling. Hierdoor verandert de celstructuur van het hout. Deze veranderde celstructuur is verantwoordelijk voor een aantal bijzondere eigenschappen van het hout vergelijkbaar met die van hardhout, zoals:

  • een hoge duurzaamheid
  • een prachtige door-en-door bruine kleur
  • zeer lage vochtopname waardoor het hout praktisch niet gaat “werken”

Het hout is verder volledig recyclebaar en het kan ook normaal worden verbrand. De uiterlijke kenmerken die we normaal in hout aantreffen, zoals scheurtjes, kwasten en pitten, zijn ook bij gemodificeerd hout nog aanwezig. Het hout is namelijk door het proces als het ware enkele honderden jaren verouderd. Op ModiWood zit maar liefst 10 jaar garantie tegen houtrot en KOMO attest-met productcertificaat.

Bijzonder is dat de houtnerf bij ModiWood Colour is geaccentueerd. Daardoor zijn alle delen uniek en krijgt het hout een krachtige natuurlijke uitstraling. Dankzij een combinatie van technieken is de coating perfect verankerd in het oppervlak. Dat, en het feit dat gemodificeerd hout 50% minder werkt dan onbehandeld hout, zorgt voor een perfecte basis voor een lange levensduur van de coating

Binnenwand afwerking
De binnenwanden worden voorzien van gipsplaten met stucwerk, saus-klaar opgeleverd.

Installatie
Doordat wij uitgaan van maatwerk zijn ook hier meerdere installaties mogelijk

Badkamer en toilet
De wanden in de badkamer en de toilet worden voorzien van Fibo Trespo wandafwerking die in veel verschillende tegelmotieven verkrijgbaar zijn. De Fibo Trespo wandpanelen zijn voorzien van een handige klikverbinding en hebben een 100% waterdichte (HPL) toplaag en backing. In deze toplaag is een fraai tegelmotief gefreesd, niet van echt te onderscheiden.

Vloer badkamer en toilet
De vloer in de badkamer en toilet wordt voorzien van plavuizen. Bij de plavuizen wordt er gerekend met een m² prijs van €30,00 incl. BTW per m².

Ramen en deuren
De recreatiewoning wordt voorzien van:
– Hardhouten deur, ca. 930 x 2115 mm, met glasopening, borstwering 790 mm, incl. hardhouten glaslatten, in een hardhouten kozijn en voorzien van hang- en sluitwerk, incl. cilinderslot.
– Stel hardhouten tuindeuren, ca. 1760 x 2115 mm, met glasopening, borstwering 270 mm, in een hardhouten kozijn, met aan beide zijden een hardhouten zijlicht 900 x 2222 mm. Deuren voorzien van hang- en sluitwerk.
– Stel hardhouten tuindeuren, ca. 1760 x 2115 mm, met glasopening, borstwering 270 mm, , in een hardhouten kozijn, met aan 1 zijde een hardhouten zijlicht 900 x 2222 mm. Deuren voorzien van hang- en sluitwerk.
– 5 x Boarddeur (binnendeur), ca. 930 x 2115 mm, in kozijn voorzien van hang- en sluitwerk.
– Deur(en) 2 x fabrieksmatig rondom in de grondverf gespoten, standaard kleur gebroken wit (RAL 1013), droge laagdikte ca. 100mu.
– Deur(en) voorzien van isolatieglas.
– Deur(en) voorzien van Nemef dag-en nachtslot (1269) en sluitplaat, met euro- profielcilinder, incl. Ami kortschilden en Ami deurkrukset afgehangen aan 3 stuks veiligheidsscharnieren per deur.
– 5 x Hardhouten raamkozijn, ca. 900 x 2220 mm, incl. hardhouten  glaslatten.
– 2 x Hardhouten raamkozijn, ca. 1500 x 1200 mm, met een middenstijl en 2 draairamen, incl. hardhouten glaslatten, voorzien van hang- en sluitwerk.
– Hardhouten raamkozijn, ca. 1000 x 600 mm, incl. hardhouten glaslatten.
– Hardhouten raamkozijn, ca. 600 x 800 mm, met uitzetraam, incl. hardhouten glaslatten, voorzien van hangen sluitwerk.
– Raamkozijn(en) 2 x fabrieksmatig rondom in de grondverf gespoten, standaard kleur gebroken wit (RAL1013), droge laagdikte ca. 100mu.
– Raamkozijn(en) voorzien van isolatieglas.
– Raamkozijnen, 900 x 2220 mm en 1500 x 1200 mm voorzien van Ducoton-raamventilatie, aluminium-kleur.
– Draairaam(en) voorzien van raamboompje 4-gats type AXA en een tele-uitzetter.
– Uitzetraam(en) voorzien van raamuitzetter, type Axaflex, max. opening 16 cm.

Dak
– Platdak constructie: Vurenhouten balklaag 610 mm hoh met daarop een 18 mm OSB-dakbeschot voorzien van een bitumineuze dakbedekking.
– Randafwerking: Dakrand afgewerkt met een WBP-boeiboord en een aluminium daktrim.
– Hemelwaterafvoer incl. Zinken afvoerpijp(en) tot aan maaiveldhoogte.
– Inpandige luifel, afm. ca. 500 x 200 cm. Wanden onder de luifel bekleed met ModiWood Clear rabatdelen.
– Luifelbetimmering bestaande uit Modiwood Clear rabatdelen.
– Dakoverstek rondom ca. 200 mm, aan de onderzijde afgewerkt met WBP-merantie-multiplex.
– Dakisolatie d.m.v. Pir 140 mm.

 Recreatiewoning
Deze mantelzorgwoning kunnen we ook als recreatiewoning uitvoeren of gastenverblijf. Omdat we alles op maat produceren kan het volledig aan de hand van uw wensen/ideeën gemaakt worden. Het fraaie van maatwerk is dat we de kavel/uitzicht etc. in ogenschouw nemen en meenemen in het ontwerp. Zo kunt u het buitenleven ook van binnenuit extra beleven en dat jaarrond in een goed geïsoleerd verblijf.

360° foto’s

Geïnspireerd?

vraag een adviesgesprek aan

we helpen je graag bij het vinden van een passende oplossing en advies op materiaalkeuzes en indeling

Gerelateerd

Offerte aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: jpg, png, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 5 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.