Mantelzorgwoning Naaldwijk

Vanaf € 99.500

Het gebouw is met haar maatvoering ruim te noemen en is het qua beleving gelijk aan een riante woning. Alle ruimtes zijn praktische ingedeeld en is er rekening gehouden met een draaicirkel van een rolstoel.

Product beschrijving

Breedtemaat: 11000 cm
Dieptemaat: 900 cm
Wandhoogte: 270 cm
Nokhoogte: 300 cm
Wandbekleding: Waxedwood
Dakvorm: Plat dak
Dakbedekking: EPDM
Dakisolatie: Ja
Materiaal ramen en deuren: Hardhout

Plattegrond

Ontwerp
Deze mantelzorgwoning is gerealiseerd in Naaldwijk. Een dorp dat over het algemeen bekend staat om de enorme hoeveelheid tuinkassen. Voor ons staat het echter bekend als het dorp waar we een prachtige woning gebouwd hebben.
De klant hier wenste een modern eigentijds bouwwerk welke een robuuste uitstraling heeft en veel ramen/deuren. Vanwege de plaatsing in de tuin is er gekozen voor een kleine overstek van 100 cm. waardoor de ramen en deuren in hoogzomer geweerd worden van de rechtstreekse zon tevens geeft deze luifel ook een mooie uitstraling aan het geheel. De locatie op de kavel heeft ook grote invloed gehad op het ontwerp. Gezien de positionering van de mantelzorgwoning waarbij links, rechts en achter bebouwing staat is het zicht gericht op de voorzijde waar de tuin zich bevind en de weg. Zodoende kan met bij het ouder worden in deze mantelzorgwoning uren turen over de haar eigen tuin en het verkeer op de naastgelegen weg. Van eenzaamheid hier is geen sprake.

Het gebouw is met haar maatvoering van 11*9 mtr. ruim te noemen en is het qua beleving gelijk aan een riante woning. Alle ruimtes zijn praktische ingedeeld en is er rekening gehouden met een draaicirkel van een rolstoel.

Wanden
Wanden bestaande uit; Vuren stijl- en regelwerk 38x89mm Regelwerk 40mm met waterkerende dampopen folie. (voorbereiding t.b.v. isolatie) WaxedWood® Channelsiding verticaal rabat, fijnbezaagd vuren, voorzien van RVS spijkers. De zichtzijde van de gevelbekleding wordt 2x op kleur gespoten. 1x dragende binnenwand 10,00m bestaande uit regelwerk 38x89mm enkelzijdig voorzien van vuren vellingdelen.

Toelichting waxedwood:
WaxedWood is door middel van vacuüm – en drukimpregnering beschermd tegen houtaantasting, waarbij tegelijkertijd een emulsie van diverse wassoorten ‘onderhuids’ in het hout is gebracht. Na impregnering blijft de waterwerende wax in de poriën van het hout achter. Hierdoor wordt waterdoorslag verhinderd. Het gebruikelijke effect van zwellen en krimpen is 80% minder dan bij hout zonder waximpregnering.

Toepassingen
Voor alle “weer en wind toepassingen” is WaxedWood een uitstekende keuze. WaxedWood wordt met succes toegepast bij geveltimmerwerk, bergingen en schuren. Ook andere buitentoepassingen, zoals loopsteigers, terrasvloeren, speeltoestellen en park- en landschapselementen zullen minder scheuren en verweren, waardoor er minder slijtage zal optreden.

Sterkte
De sterkte van WaxedWood is gelijk aan die van onbehandeld hout. Gedurende de gebruiksduur zal WaxedWood door haar duurzame en waterwerende kwaliteiten in het voordeel zijn. Levensduur WaxedWood is onderhoudsvrij. Op WaxedWood projecten kan een projectgarantie van 15 jaar worden verleend. Deze is ondergebracht bij de onafhankelijke Stichting Garantie Veredeld Hout (SGVH). WaxedWood is overschilderbaar.

Dak
Het platte dak bestaat uit;
– balklaag geschaafd vuren 38x235mm h.o.h. 40cm. 7,00×10,00m
– balklaag geschaafd vuren 38x235mm h.o.h. 60cm. 4,00×10,00m
– dakbeschot bestaande uit 18mm geschaafde vuren vellingdelen
– Isolatie op afschot
– Pir isolatie 2-zijdig aluminium afm 60x120cm dikte 50mm R=2,15
– daktrim zetwerk RAL9006 PvdF

Toelichting uitvoering plat dak
Een plat dak bestaat een balklaag met dakbeschot. U kijkt vanaf de onderzijde tegen de gordingen en het dakbeschot aan. Op het dakbeschot wordt rondom een opstand bevestigd. Op het dakbeschot wordt, in overleg met de opdrachtgever, isolatie gelegd. Bovenop de isolatie brengen wij de EPDM dakbedekking aan.

EPDM kenmerkt zich door de duurzaamheid. Deze duurzame dakbedekking is UV- en ozonbestendig, zal niet drogen of barsten en het materiaal heeft een grote blijvende flexibiliteit. De verwachte levensduur van EPDM folie is 40 jaar

Luifel
Afmeting 1,00×10,00m. De onderzijde wordt voorzien van zwart WaxedWood®
Channelsiding.

Ramen en deuren
4x Raamkozijn met vast glas
– afm. 100x229cm. (bxh)
– grondverf RAL 9005
– incl. 2x ventilatierooster
– HR++ glas

2x raamkozijn met uitzetraam
– luxe uitvoering
– afm. 80x50cm. (bxh)
– grondverf RAL 9005
– tochtstrippen
– HR++ glas

1x kozijn met 2 draairamen
– afm. 150x120cm. (bxh)
– luxe uitvoering
– hardhout
– grondverf RAL 9005
– tochtstrippen
– dubbel glas
– scharnieren 75x75mm
– raamuitzetter axaflex

2x deurkozijn met dubbele deur
– deurmaat 88×231,5cm
– borstwering ca. 22cm
– grondverf RAL 9005
– tochtstrippen
– cilinderslot
– HR++ glas

1x kozijn met enkele deur
– luxe uitvoering
– deurmaat 88×231,5cm
– HR++ glas
– grondverf RAL 9005
– tochtstrippen
– Nemef 1269 slot met corbin cilinder
– kruk + schilden Ivana Basic

Hemelwaterafvoer
4x een PVC stadsuitloop met PVC hemelwaterafvoer 80mm tot HWA boven het maaiveld.

Recreatiewoning
Uiteraard is deze mantelzorgwoning ook uit te voeren als een recreatiewoning. Omdat alle maatwerk betreft kunnen we deze volledig aanpasbaar maken aan de hand van uw wensen.

Wanneer u voornemens bent om ook dergelijke bouwwerk te bouwen komen we graag in contact met u. Neem contact met ons op om u verder te adviseren in onze bouwwerken.

360° foto’s

Geïnspireerd?

vraag een adviesgesprek aan

we helpen je graag bij het vinden van een passende oplossing en advies op materiaalkeuzes en indeling

Gerelateerd

Offerte aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: jpg, png, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 5 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.