Mantelzorgwoning Groessen

Vanaf € 90.000

Deze mantelzorgwoning is gebouwd in een riante tuin, waar u door de grote glaspartij vrij over uit kunt kijken. U bent vrij en hebt uw eigen woonruimte, maar de mantelzorgwoning staat wel onder toezicht van het woonhuis. De perfecte combinatie.

Product beschrijving

Breedtemaat: 670 cm
Dieptemaat: 870 cm
Wandhoogte: 250 cm
Nokhoogte: 400 cm
Wandbekleding: WaxedWood bruin
Dakvorm: Zadeldak
Dakbedekking: Unikdekplaten
Dakisolatie: Ja
Materiaal ramen en deuren: kunststof

Plattegrond

Modellen
In Groessen hebben we deze mantelzorgwoning geplaatst welke uiterst doeltreffend is. Dat is kenbaar in de indeling, woonkamer, entree, technische ruimte, wasmachinekast, badkamer en slaapkamer. Dit alles toch ruim aanvoelend binnen een oppervlakte van 50 m2. Ideaal voor een één persoon huishouden welke toch dichtbij wil wonen bij de familie. Deze mantelzorgwoning ziet er binnen ruim uit met zicht tot in de nok. Het mooie is hieraan daar het binnen ruimtelijk oogt en het oppervlakte van minder dan 50m2 niet bedrukt aanvoelt. Kortom een efficiënte indeling welke fijn aanvoelt veel woonplezier uit gehaald kan worden.

Fundering (optioneel aangeboden)
Betonvloer geïsoleerd bestaande uit isolatie, betonplaat met vorstrand en een afwerkvloer circa 5 cm. Vanuit gaande dat de grond draagkrachtig genoeg is.  Grondwerk niet inbegrepen. Wanneer tijdens werkzaamheden blijkt dat grond geen draagkracht heeft is het aanbrengen van een voorziening hiervoor op nacalculatie.

Skeletbouw
De wanden bestaan uit regelwerk. Tussen regelwerk wordt isolatie aangebracht welke wordt afgewerkt door middel van een dampdichte folie en OSB plaat. Ten behoeven van de voorzetwand worden er regels en gipsplaten aangebracht. De gipsplaten worden voorzien van stucwerk. De wand wordt saus klaar opgeleverd.
Het gevelbekleding bestaat uit waxedwood  rabat roodbruin werkende breedte 13.5 cm.

Toelichting waxedwood:
Beschrijving WaxedWood is door middel van vacuüm – en drukimpregnering beschermd tegen houtaantasting, waarbij tegelijkertijd een emulsie van diverse wassoorten ‘onderhuids’ in het hout is gebracht. Na impregnering blijft de waterwerende wax in de poriën van het hout achter. Hierdoor wordt waterdoorslag verhinderd. Het gebruikelijke effect van zwellen en krimpen is 80% minder dan bij hout zonder waximpregnering.

Toepassingen
Voor alle “weer en wind toepassingen” is WaxedWood een uitstekende keuze. WaxedWood wordt met succes toegepast bij geveltimmerwerk, bergingen en schuren. Ook andere buitentoepassingen, zoals loopsteigers, terrasvloeren, speeltoestellen en park- en landschapselementen zullen minder scheuren en verweren, waardoor er minder slijtage optreedt.

Sterkte
De sterkte van WaxedWood is gelijk aan die van onbehandeld hout. Gedurende de gebruiksduur zal WaxedWood door haar duurzame en waterwerende kwaliteiten in het voordeel zijn. Levensduur WaxedWood is onderhoudsvrij. Op WaxedWood projecten kan een projectgarantie van 15 jaar worden verleend. Deze is ondergebracht bij de onafhankelijke Stichting Garantie Veredeld Hout (SGVH). WaxedWood is overschilderbaar.

Ramen en deuren

De mantelzorgwoning is voorzien van de volgende ramen en deuren:

  • 3 ramen 120 x 90 cm.
  • 1 dubbele loopdeur met 3kwart glas
  • 1 loopdeur met half glas
  • 1 doucheraam 50 x 50 cm.
  • 1 raam 70 x 90 cm.
  • 3 boarddeuren breedte 90 cm.
  • 1 boarddeuren breedte 70 cm.
    De ruiten zijn voorzien van dubbelglas.

De buiten ramen en deuren bestaan uit kunststof, ral 9010 en voorzien van deugdelijk hang- en sluitwerk.

Dak
Het dak wordt voorzien van Unidek dakplaten.
Dakafwerking bestaat uit Tuile du Nord Artoise, leverbaar in verschillende kleuren.  Hiernaast een afbeelding van de betreffende dakpan.

Dakgoot
Het dak is afgewerkt middels een zinken goot met hemelwater afvoer tot maaiveld.

Technische installatie  E + W installties
Technische installatie bestaande uit:
Wasmachineruimte voorzien van wateraansluiting en 2x elektrapunt
CV ketel voorzien van gas, elektrapunten en afvoer door dak
Meterkast voorzien van elektra
Tevens aanbrengen pomp t.b.v. vloerverwarming.
Keuken voorzien van elektriciteit 7.1 kw. en wateraansluiting
In badkamer komt een ventilator.
– Elektra, wateraansluiting koud en warm, riool tot 1 meter uit de gevel
– CV ketel incl. radiator in slaap- en woonkamer
– vloerverwarming in woonkamer/keuken en badkamer
Standaard sanitair

Sanitair
Wastafel met spiegel

Specificatie CV ketel
Intergas Kombi-Kompakt HRE 28/24 RF HR Combiketel met A-label pomp 7,6 – 23,4 kW CW4
De Intergas Kombi-Kompakt HRE 28/24 Combi is een betrouwbare combiketel die dankzij zijn innovatieve warmtewisselaar en rookgasaansluiting, optimaal rendement heeft. Het cv-water stroomt rechtstreeks door de warmtewisselaar, zodat de rookgassen maximaal afkoelen en de condensatiewarmte optimaal wordt benut. Dit toestel is voorzien van een traploos modulerende regeling, die ervoor zorgt dat het vermogen van de ketel automatisch wordt aangepast aan de warmtebehoefte. Zo stookt u dus zuiniger en efficiënter.
Door het toepassen van een A-label pomp, welke het opgewarmde water door de cv-installatie circuleert, wordt de energiezuinigheid nóg verder verhoogd. Elke keer als er gebruik wordt gemaakt van de verwarming wordt hiervan geprofiteerd, bovendien levert dit een substantiële bijdrage aan het sparen van het milieu.
Kenmerkend voor de Intergas HRE is de gepatenteerde warmtewisselaar met gescheiden kopercircuits. Tapwater wordt hier rechtstreeks in de warmtewisselaar verwarmd. Dit zorgt ervoor dat er minder onderdelen nodig zijn, waaronder een storingsgevoelige driewegklep. De betrouwbaarheid van het hart van de ketel, wordt bevestigd door de garantie van 15 jaar op de warmtewisselaar. Hiernaast heeft u ook 2 jaar garantie op onderdelen.
De Intergas Kombi-Kompakt HRE 28/24 Combi heeft een warmtecapaciteit van 7,6 – 23,4 kW en warm water comfort CW4.
Belangrijkste kenmerken van de Intergas Kombi-Kompakt HRE 28/24 RF HR Combiketel met A-label pomp 7,6 – 23,4 kW CW4 (043317):
Eenvoudig in gebruik en onderhoudsvriendelijk. Compacte afmetingen, overal te installeren
Zuiniger stoken door innovatieve techniek 12,5 liter warm water (40°C) per minuut}
Warmtecapaciteit van 7,6 – 23,4 kW 15 jaar garantie op de warmtewisselaar
A-Label pomp. Warmtewisserlaar, aluminium.

Tegelen 
De badkamer wordt voorzien van tegelwerk op de vloer en de wanden.

 Maatwerk
Indien u ook opzoek bent naar een efficiënt ingedeelde mantelzorgwoning of tuinkantoor, neem dan contact met ons op.

 

360° foto’s

Geïnspireerd?

vraag een adviesgesprek aan

we helpen je graag bij het vinden van een passende oplossing en advies op materiaalkeuzes en indeling

Gerelateerd

Offerte aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: jpg, png, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 5 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.