Mantelzorgwoning Groessen

Vanaf € 120.000

Dit grootse bouwwerk is gerealiseerd in een riante tuin. Ook binnen is dit ruimtelijke gevoel geweldig behouden. De prachtig vergrijsde wandbekleding draagt enorm bij aan de visuele waarde.

Product beschrijving

Breedtemaat: 1150 cm
Dieptemaat: 700 cm
Wandhoogte: 250 cm
Nokhoogte: 500 cm
Wandbekleding: WaxedWood
Dakvorm: Zadeldak
Dakbedekking: Sneldek dakpan zwart
Dakisolatie: Ja
Materiaal ramen en deuren: Kunststof

Plattegrond

Ontwerp
Deze mantelzorgwoning is gerealiseerd in Groessen. Een dorp waarin we veel vertegenwoordigd zijn met meerdere realisaties. Het ontwerp is eenvoudig en doeltreffend. Door een ruimte te voorzien van twee functionele zones zoals slaapkamers/badkamer, een verkeersruimte enerzijds en aan de andere kant de living wordt alles effectief gebruikt. Van verloren ruimte (lees niet functioneel bruikbare ruimte) is bij dit ontwerp geen sprake. Gezien de privacy zijn de ramen/deuren van de woonkamer en keuken gericht op het open veld. Zo is er letterlijk ruim zicht en komt er een oase van licht binnen waardoor u het hele jaar door het gevoel van vakantie heeft. Tijdens de bouw is er gekozen voor een kleine aanbouw aan de mantelzorgwoning. Het zogenoemde ‘klompenhok’ is een functionele ruimte geworden voor schoenen/jassen. Bij binnenkomst van de mantelzorgwoning zit er aan de rechterzijde een gastentoilet met daartegenover een meterkast met daarnaast een nis voor de kapstok. Via de gang komen we uit in de ruime woonkamer/keuken. In de woonkamer en keuken is er duidelijk onderscheid tussen het woon- en eetgedeelte. De woonkamer beschikt over een vide waardoor er zicht is op de verdiepingsvloer. Met name dit detail geeft een nog ruimere uitstaling waardoor u zich waant in een ruime villa. De riante slaapkamer heeft een volledige kastenwand en er is toegang tot de badkamer. In de badkamer is er ook ruimte gereserveerd voor een eventuele draaicirkel van een rolstoel of rollator. Hierdoor is deze ruimte ook riant en fijn in gebruik. De kleine slaapkamer is voor eventuele loges en doet dienst als extra opslagruimte.

Fundering
Betonvloer geïsoleerd bestaande uit isolatie, betonplaat met vorstrand en een afwerkvloer circa 5 cm. Vanuit gaande dat de grond draagkrachtig genoeg is. Grondwerk niet inbegrepen. Wanneer tijdens werkzaamheden blijkt dat grond geen draagkracht heeft is het aanbrengen van een voorziening hiervoor op nacalculatie.

Skeletbouw
De wanden bestaan uit regelwerk. Tussen regelwerk wordt isolatie aangebracht welke wordt afgewerkt door middel van een dampdichte folie en OSB plaat. Ten behoeven van de voorzetwand worden er regels en gipsplaten aangebracht. De gipsplaten worden voorzien van stucwerk. De wand wordt saus klaar opgeleverd.

Gevelbekleding
De gevelbekleding bestaat uit WaxedWood rabat roodbruin werkende breedte 13.5 cm.

Toelichting WaxedWood
WaxedWood is door middel van vacuüm – en drukimpregnering beschermd tegen houtaantasting, waarbij tegelijkertijd een emulsie van diverse wassoorten ‘onderhuids’ in het hout is gebracht. Na impregnering blijft de waterwerende wax in de poriën van het hout achter. Hierdoor wordt waterdoorslag verhinderd. Het gebruikelijke effect van zwellen en krimpen is 80% minder dan bij hout zonder waximpregnering.

Ramen en deuren
De mantelzorgwoning is voorzien van de volgende ramen en deuren:
– 3 ramen 120 x 90 cm.
– 1 dubbele loopdeur met 3kwart glas
– 1 loopdeur met half glas
– 1 doucheraam 50 x 50 cm.
– 1 raam 70 x 90 cm.
– 3 boarddeuren breedte 90 cm.
– 1 boarddeuren breedte 70 cm.
De ruiten zijn voorzien van dubbelglas.
De buiten ramen en deuren bestaan uit kunststof, ral 9010 en voorzien van deugdelijk hang- en sluitwerk.

Dak
Het dak wordt voorzien van Unidek dakplaten.
Dakafwerking bestaat uit Tuile du Nord Artoise, leverbaar in verschillende kleuren.

Hemelwaterafvoer
Het dak is afgewerkt middels een zinken goot met hemelwater afvoer tot maaiveld.

Vinyl vloerafwerking
De hele mantelzorgwoning wordt voorzien van een vinyl vloerafwerking welke verlijmd wordt. Dit m.u.v. de badkamer.

Tegelen
De badkamer wordt voorzien van tegelwerk op de vloer en de wanden.

Recreatiewoning of mantelzorgwoning
Hoewel deze woning als mantelzorgwoning is uitgevoerd welke samengaat met een buitengewoon ruime opzet kunnen we deze ook uitvoeren als recreatiewoning. Vaak wordt er dan gekozen voor een ruimere woonkamer/keuken en een kleinere indeling van slaapkamers en badkamer.
Wilt u ook zo’n mooie recreatiewoning of mantelzorgwoning? Neem dan snel contact met ons op zodat wij u kunnen adviseren in een bouwwerk welke enerzijds overeenkomt met uw wensen en anderzijds past bij de naaste omgeving!

360° foto’s

Geïnspireerd?

vraag een adviesgesprek aan

we helpen je graag bij het vinden van een passende oplossing en advies op materiaalkeuzes en indeling

Gerelateerd

Offerte aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: jpg, png, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 5 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.