Mantelzorgwoning Abcoude

Vanaf € 75.000

Wat meteen opvalt aan de mantelzorgwoning is de verspringing in de prefab wanden, dit geeft een speelse sfeer. Doordat het bouwwerk in de hoek van de tuin is gerealiseerd is het wel te zien vanuit het woonhuis, maar u heeft wel uw eigen privacy.

Product beschrijving

Breedtemaat: 700 cm
Dieptemaat: 400 cm
Wandhoogte: 240 cm
Nokhoogte: 280 cm
Wandbekleding: Waxedwood bruin
Dakvorm: Plat dak
Dakbedekking: EPDM
Dakisolatie: Nee
Materiaal ramen en deuren: Kunststof

Plattegrond

Modellen
In Abcoude hebben wij een prachtige mantelzorgwoning gebouwd welke aan elkaar geschaard zijn. Het leuke aan dit model is dat we de gevelbekleding hebben laten verspringen zowel verticaal en horizontaal. Het model is ook in de woonkamer voorzien van een grote glaspartij met een kleine inpandige luifel. Dit maakt het voor de bewoonster leuk om even lekker uit de wind te zitten onder haar eigen overkapping.

Vloer
De vloer bestaat uit een Azobe ringbalk met daarop liggers en een geïsoleerde vloerconstructie. De vloer wordt afgewerkt met plaatmateriaal waarop u de eindvloer kunt bevestigen. In de grond worden schroefpalen aangebracht omwille de draagkracht van het geheel te verstevigen. Alle vloeren drempelloos en zonder niveauverschillen. Tegelvloer badkamer ligt op afschot naar doucheputje.

Toelichting Azobe
Dit roodbruine hardhout is een zeer zware, harde houtsoort die wegens zijn grote sterkte, slijtvastheid en duurzaamheid veel wordt gebruikt als constructiehout. De levensduur is meer dan 25 jaar. Azobé hardhout is tevens zeer duurzaam vanwege de hoge massa en sterke eigenschappen. Van Azobé kunnen allerlei producten gemaakt worden, zoals paardenboxen, beschoeiing en bruggen.

Vlonder
Onder de inpandige luifels komt een hardhouten vlonder te liggen.

Schroefpalen

Vanwege de draagkracht van de ondervloer dienen er schroefpalen aangebracht te worden tot de draagkrachtige grond. Onder de vloer worden  16 schroefpalen van  7 m. aangebracht.  Mocht tijdens de boring blijken dat er langere palen noodzakelijk zijn, is dit op basis van nacalculatie. Per extra weggedraaide meter komt er dan 30€ bij.

Skeletbouw
De wanden bestaan uit een regelwerk. Tussen het regelwerk wordt isolatie aangebracht die wordt afgewerkt door middel van een dampdichte folie en de binnen beplating.
De buitenwanden worden bekleed met waxedwood.

Gevelbekleding
De gevelbekleding bestaat uit verticaal en horizontaal waxedwood  rabat roodbruin. De richtingen van het hout zijn conform uw aangeleverde tekening.

Toelichting waxedwood:
WaxedWood is door middel van vacuüm – en drukimpregnering beschermd tegen houtaantasting, waarbij tegelijkertijd een emulsie van diverse wassoorten ‘onderhuids’ in het hout is gebracht. Na impregnering blijft de waterwerende wax in de poriën van het hout achter. Hierdoor wordt waterdoorslag verhinderd. Het gebruikelijke effect van zwellen en krimpen is 80% minder dan bij hout zonder waximpregnering.

Toepassingen
Voor alle “weer en wind toepassingen” is WaxedWood een uitstekende keuze. WaxedWood wordt met succes toegepast bij geveltimmerwerk, bergingen en schuren. Ook andere buitentoepassingen, zoals loopsteigers, terrasvloeren, speeltoestellen en park- en landschapselementen zullen minder scheuren en verweren, waardoor er minder slijtage zal optreden.

Sterkte
De sterkte van WaxedWood is gelijk aan die van onbehandeld hout. Gedurende de gebruiksduur zal WaxedWood door haar duurzame en waterwerende kwaliteiten in het voordeel zijn. Levensduur WaxedWood is onderhoudsvrij. Op WaxedWood projecten kan een projectgarantie van 15 jaar worden verleend. Deze is ondergebracht bij de onafhankelijke Stichting Garantie Veredeld Hout (SGVH). WaxedWood is overschilderbaar.

Binnenwand afwerking
De binnenwanden worden bekleed met hoogwaardige wandpanelen, beplakt met vliesbehang van topkwaliteit, in fraaie dessins. Er is keuze uit maar liefst 40 dessins.

Deze bevestiging is dusdanig goed dat de
naad nauwelijks zichtbaar is. Daarnaast is scheurvorming
in de wanden uitgesloten met deze platen. Deze
scheurvorming is bij traditioneel stucwerk wel vaak
het geval omdat het bouwwerk zich moet gaan zetten.
Tevens is het plaatmateriaal dusdanig hard dat er minder sprake is van beschadigingen op de wand, in tegenstelling tot het traditionele stucwerk.

De walls4you panelen bestaan uit een spaanplaat dat overtrokken wordt met glasvliesbehang.

Tegelen badkamer
De wanden in de badkamer worden voorzien van Fibo Trespo wandafwerking die in veel verschillende tegelmotieven verkrijgbaar zijn. De Fibo Trespo wandpanelen zijn voorzien van een handige klikverbinding en hebben een 100% waterdichte (HPL) toplaag en backing. In deze toplaag is een fraai tegelmotief gefreesd, niet van echt te onderscheiden. De vloer in
de badkamer wordt voorzien van plavuizen. Bij de plavuizen wordt er gerekend met een m² prijs van €30,00 incl. BTW per m².

Ramen en deuren
De mantelzorgwoning wordt voorzien van:
– 1 loopdeur van 1030 x 2262 mm. met stapeldorpels en half glas
– 1 raam boven deur van 1030 x 400 mm.
– 2 ramen van 900 x 400 mm.
– 2 ramen van 1750 x 1750 mm. draaikiep
– 2 vaste ramen van 1750 x 1750 mm.
– 1 dubbele deur van 1830 x 2262 mm. + 2 zijlichten van 1000 x 2262 mm.

 De ramen en deuren zijn van kunststof en voorzien van dubbele beglazing. Tevens wordt de deur voorzien van degelijk hang- en sluitwerk.

De kunststof kozijnen zijn van hoogwaardige kwaliteit (woonhuiskwaliteit) waardoor ze intensief gebruikt kunnen worden. De kozijnen worden versterkt door een stalen inlage.

De absolute top in kwaliteit is namelijk een kunststof kozijn met een acrylaat toplaag. De harde acrylaat toplaag zorgt voor een ongeëvenaard product dat niet tot nauwelijks hinder heeft van weersinvloeden en zorgt voor onovertroffen kleureigenschappen. Geen materiaal dat zo krasvast en onderhoudsarm is als kunststof profielen met een acrylaat toplaag. Deze acrylaat toplaag is verkrijgbaar in zeven basiskleuren waarbij de binnenzijde van de kozijnen wordt uitgevoerd in cremewit (RAL 9001) en in 10 basiskleuren waarbij de binnenzijde van de kozijnen wordt uitgevoerd in wit (RAL 9010). Wilt u de buitenzijde van de kozijnen in wit (RAL9010), dan worden deze geproduceerd in pvc.

 Bij het draai-kiepraam zijn drie standen mogelijk:

  1. Het raam draait naar binnen, de draaistand
  2. De bovenzijde van het raam valt naar binnen, de kiepstand
  3. De bovenzijde van het raam valt naar binnen, de kier- of winterstand (optioneel)

Vanuit de raamkruk regelt u de draai- of kiepstand en zet u het raam in de stand die u op dat moment wilt. De anti-fout bediening zorgt ervoor dat het raam maar in één stand gezet kan worden en dus niet gelijktijdig kan ‘vallen’ en ‘draaien’. Om de kierstand te kunnen gebruiken dient een nippel in het raambeslag te worden omgezet. U kunt dan het raam in de draaistand of kierstand zetten.

Dak
Het dak wordt voorzien van een balklaag met daarop plaatmateriaal, isolatie en EPDM folie.
EPDM kenmerkt zich door zijn elasticiteit en duurzaamheid. Vanwege die feiten is er bewust gekozen voor EPDM i.p.v. bitumen dakbedekking. Hieronder een overzicht van de pluspunten van dit product.

Plafond
Het plafond wordt afgewerkt met agnes one step platen.

Optie technische installatie  E + W installaties
Technische installatie bestaande uit:
– Wasmachineruimte voorzien van wateraansluiting en 2x elektrapunt
– CV combiketel voorzien van gas, elektrapunten en afvoer door dak, CV aangepast voor
Propaangas,
tevens geschikt voor warmwater voorziening. 
– Meterkast voorzien van elektra, 3-fasen groep t.b.v. elektrische koken.
– Keuken aansluitpunten electra, water en afvoer conform opgave nog te selecteren
keukenleverancier
– In badkamer komt een ventilator.
– Elektra, wateraansluiting koud en warm, riool tot 1 meter uit de gevel
– CV ketel incl. radiatoren in alle ruimtes
Elektraplan conform tekening in bijlage of verglijkbaar, ten goedkeuring nog sturen.
Standaard sanitair, incl. voorzieningen t.b.v. zorgwoning waaronder beugels t.b.v. toilet, aangepaste wastafel (rolstoelvriendelijk) en douchestoeltje + beugels.

Tegelen 
De badkamer wordt voorzien van tegelwerk op de vloer en de wanden.

Maatwerk
We maken alle mantelzorgwoningen, recreatiewoningen en tuinkantoren volledig opmaat. Dus mocht u een wens voor een bijgebouw hebben vernemen we het graag, wellicht dat wij daar een mooi concept bij kunnen bedenken!

Meerdere foto’s zijn hier te vinden

360° foto’s

Geïnspireerd?

vraag een adviesgesprek aan

we helpen je graag bij het vinden van een passende oplossing en advies op materiaalkeuzes en indeling

Gerelateerd

Offerte aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: jpg, png, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 5 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.