Mantelzorgwoning Nieuw Vennep

Vanaf € 95.000

Dit excentrieke bouwwerk is gebouwd voor het woonhuis en met zicht over de lange tuin. Door het kleurencontrast van zwart en wit valt de mantelzorgwoning meteen op. Een positieve toevoeging is de overkapping aan de achterzijde, waar u uw auto kunt parkeren.

Product beschrijving

Breedtemaat: 750 cm
Dieptemaat: 1390 cm
Wandhoogte: 300 cm
Nokhoogte: 330 cm
Wandbekleding: WaxedWood
Dakvorm: Plat dak
Dakbedekking: EPDM
Dakisolatie: Ja
Materiaal ramen en deuren: Hardhout

Plattegrond

Recreatiewoning

Model
In Nieuw Vennep hebben we dit prachtig bijgebouw geplaatst welke ook uitstekend uitgevoerd kan worden als mantelzorgwoning of recreatiewoning. Het mooie aan dit model is de overstek met de prominent aanwezige witte strook. Het garantplex is in verstek gezaagd en verlijmd op de hoeken. Door de strakke afwerking van de kolommen ontstaat er een eigentijds ontwerp welke zich duidelijk onderscheid t.o.v. de vele standaard houtskeletbouw bouwwerken. Het plafond onder de overkapping is aan de onderzijde ook afgewerkt met garantplex.

De kollossale palen zijn eveneens voorzien van garantplex. Aan de achterzijde, vanuit het zicht van de gebruikers, is er mogelijkheid voor het parkeren van de auto’s. Kortom een modern gebouw welke extra uitstraling krijgt door het duidelijk kleurencontrast.

Grondwerk/fundatie
Grondwerk en fundatie niet inbegrepen. Ervan uitgaande dat er  een fundament aanwezig is. Hier brengen wij een geïsoleerde kantplank aan met daarop een Angelim regel 50×70 mm. waarop de wand bevestigd wordt.  De funderingsbalk en kanaalplaatlvoer beplakken wij met EPDM folie.

Skeletbouw
De wanden bestaan uit regelwerk 38 x 89 mm h.o.h. 60 cm.  De gevelbekleding wordt geventileerd aangebracht. Tussen de gevelbekleding komt isolatiemateriaal bestaande uit 80 mm. glaswol RC 2.0.

De gevelbekleding bestaat uit horizontaal waxedwood  zwart. De wand van de carport wordt dubbel bekleed zodat aan weerskanten de gevelbekleding zichtbaar is.

Toelichting waxedwood:
WaxedWood is door middel van vacuüm – en druk impregnering beschermd tegen houtaantasting, waarbij tegelijkertijd een emulsie van diverse wassoorten ‘onderhuids’ in het hout is gebracht. Na impregnering blijft de waterwerende wax in de poriën van het hout achter. Hierdoor wordt waterdoorslag verhinderd. Het gebruikelijke effect van zwellen en krimpen is 80% minder dan bij hout zonder wax-impregnering.

Toepassingen
Voor alle “weer en wind toepassingen” is WaxedWood een uitstekende keuze. WaxedWood wordt met succes toegepast bij geveltimmerwerk, bergingen en schuren. Ook andere buitentoepassingen, zoals loopsteigers, terrasvloeren, speeltoestellen en park- en landschapselementen zullen minder scheuren en verweren, waardoor er minder slijtage zal optreden.

Sterkte
De sterkte van WaxedWood is gelijk aan die van onbehandeld hout. Gedurende de gebruiksduur zal WaxedWood door haar duurzame en waterwerende kwaliteiten in het voordeel zijn. Levensduur WaxedWood is onderhoudsvrij. Op WaxedWood projecten kan een projectgarantie van 15 jaar worden verleend. Deze is ondergebracht bij de onafhankelijke Stichting Garantie Veredeld Hout (SGVH). WaxedWood is overschilderbaar.

Wandafwerking na technische installatie
Het regelwerk wordt afgeplakt door middel van een dampdichte folie.

Walls 4 You
De binnenwanden  in het tuinkantoor worden bekleed met hoogwaardige wandpanelen, beplakt met vliesbehang van topkwaliteit, in fraaie dessins. Er is keuze uit maar liefst 40 dessins.
Hiernaast een weergave hoe de platen aan elkaar worden
bevestigd. Deze bevestiging is dusdanig goed dat de
naad nauwelijks zichtbaar is. Daarnaast is scheurvorming
in de wanden uitgesloten met deze platen. Deze
scheurvorming is bij traditioneel stucwerk wel vaak
het geval omdat het bouwwerk zich moet gaan zetten.
Tevens is het plaatmateriaal dusdanig hard dat er minder sprake is van beschadigingen op de wand, in tegenstelling tot het traditionele stucwerk.

De walls4you panelen bestaan uit een spaanplaat dat overtrokken wordt met glasvliesbehang.

Tegelen badkamer
De wanden in de badkamer (230×300 cm) worden voorzien van Fibo Trespo wandafwerking die in veel verschillende tegelmotieven verkrijgbaar zijn. De Fibo Trespo wandpanelen zijn voorzien van een handige klikverbinding en hebben een 100% waterdichte (HPL) toplaag en backing. In deze toplaag is een fraai tegelmotief gefreesd, niet van echt te onderscheiden.
Vanwege de buisventilator, spots etc. wordt er een plafond in de badkamer aangebracht van Agnes One Step platen.
-De berging en de aansluitende pompruimte wordt voorzien van multiplex meranti.
-Boeideel/kolommen en plafond
Het boeideel wordt betimmerd met 18 mm. garantplex in de wit. De overstek en veranda wordt aan de onderzijde betimmerd d.m.v. 12 mm. garantplex. De kopse kanten worden tijdens het werk voorzien van een sealing.

De kolommen ca. 50×50 cm. bestaan uit een frame welke ook betimmerd worden met garantplex. De kolommen worden voorzien van garantplex welke in 45 graden gezaagd en tegen elkaar wordt aangebracht. Het boeideel laten we circa 2 cm. oversteken waardoor plafond hiertegen aan bevestigd kan worden.

De overkapping wordt aan de onderzijde voorzien van  12 mm. garantplex. Garantplex is gegrond in het wit en niet afgeschilderd. Plamuren en afschilderen niet bij inbegrepen.

Ramen en deuren
De garage met overkapping wordt voorzien van:
– 1 enkele loopdeur 120 x 210 cm. okoume voorzien van holonitedorpel
– 1 enkele loopdeur 93 x 210 cm.  okoume voorzien van hardhouten dorpel
– 2 dubbele deuren met 3kwart glas
– 1 enkel uitzetraam t.b.v. de badkamer

Hardhouten kozijnen en deuren
De ramen en deuren worden vervaardigd uit Dark Red Meranti 750 kg/m3 en voorzien van dubbele beglazing. Alle toegangsdeuren worden voorzien van cilindersloten en dievenklauwen. Het houtwerk wordt gegrond in het wit. Kozijnen worden aan elkaar bevestigd d.m.v. contramallen en deuren via pen en gat verbinding.

Binnendeuren
De ruimte wordt aan de binnenzijde voorzien van 3 binnendeuren opdek.

Dak
Het dak wordt voorzien van een Douglas balklaag met daarop Douglas vellinghout, 40 mm PU isolatie en EPDM folie. De balklaag blijft in het zicht.
EPDM kenmerkt zich door zijn elasticiteit en duurzaamheid. Vanwege die feiten is er bewust gekozen voor EPDM i.p.v. bitumen dakbedekking.

Maatwerk
Uiteraard is dit puur indicatie en volledig aanpasbaar aan de hand van uw wensen/eisen. Hetgeen hier is afgebeeld is ter illustratie en aanpasbaar aan de hand van uw wensen/eisen.

360° foto’s

Geïnspireerd?

vraag een adviesgesprek aan

we helpen je graag bij het vinden van een passende oplossing en advies op materiaalkeuzes en indeling

Gerelateerd

Offerte aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: jpg, png, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 5 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.