Product beschrijving

Breedtemaat: 600 cm
Dieptemaat: 350 cm
Wandhoogte: 300 cm
Nokhoogte: 320 cm
Wandbekleding: Western Red Cedar
Dakvorm: Plat dak
Dakbedekking: EPDM
Dakisolatie: Ja
Materiaal ramen en deuren: Kunststof

Plattegrond

Houten atelier, tuinkantoor, recreatiewoning Badhoevedorp

Extra informatie

Vloer
De vloer bestaat uit een Azobe ringbalk met daarop liggers en een geïsoleerde vloerconstructie. De vloer wordt afgewerkt met plaatmateriaal waarop u de eindvloer kunt bevestigen. Doordat de piketten niet dieper dan circa 1 meter aangebracht kunnen worden is verzakking op deze wijze nooit uit te sluiten. De draagkracht van de ondergrond is hierin bepalend.

Toelichting Azobe
Dit roodbruine hardhout is een zeer zware, harde houtsoort die wegens zijn grote sterkte,
slijtvastheid en duurzaamheid veel wordt gebruikt als constructiehout. De levensduur is
meer dan 25 jaar. Azobé hardhout is tevens zeer duurzaam vanwege de hoge massa en
sterke eigenschappen. Van Azobé kunnen allerlei producten gemaakt worden,
zoals paardenboxen, beschoeiing en bruggen

Skeletbouw
De wanden bestaan uit regelwerk. Tussen regelwerk wordt isolatie aangebracht die wordt afgewerkt door middel van een dampdichte folie.
De gevelbekleding bestaat uit verticaal geplaatst, in standaard rabat vorm. Door de strakke belijning van RED CEDAR krijgt het bouwwerk een moderne en strakke uitstraling.

Toelichting Ceder
Ceder staat bekend om zijn hoge duurzaamheid en uitmuntende kwaliteit. De kenmerkende eigenschappen van ceder zijn:
duurzaam, licht van gewicht, zeer stabiel, goed bewerkbaar en een rechte draad met fijne nerfstructuur. Het hout kan uitstekend onbehandeld toegepast worden, waardoor het met de tijd gaat vergrijzen. Het hout is zeer vormvast, wat wil zeggen dat het minimaal krimpt en uitzet. Door de minimale werking hecht verf en
lak ook uitstekend op dit hout. Ceder wordt vaak in de vorm van rabat of zweeds rabat toegepast. Uiteraard is het ook in andere varianten leverbaar. Hiernaast een foto van een tuinkantoor met RED CEDAR wanden, verticaal toegepast. Western Red Cedar wordt ingevoerd in diverse kwaliteiten:
– No 2 Clear and Better: vrijwel foutloos met rustige lijntekening;
– No 4 Clear: bevat een aantal gemakkelijk uitzaagbare gebreken, kwaliteit ruim
voldoende voor de meeste toepassingen;
– Factory flitches: verzaagbaar tot kortere, 80% foutloze stukken, geschikt voor onder
meer tuinmeubelen;
– Tight Knotty (vaste kwast-kwaliteit): hout met onbeperkt aantal vaste kwasten,
bijvoorbeeld voor deckings (terrasplanken);
– Standard and Better: iets mindere kwaliteit maar uitstekend voor pergola’s,
onderbalken voor terrassen of diverse constructies. Goed Verblijven gebruikt hoofdzakelijk Clear and Better, de beste kwaliteit met geen noesten/kwasten in het hout.

Binnenwand afwerking
De binnenwanden worden voorzien van gipsplaten met stucwerk. De wanden zijn dan
sausklaar/ behangklaar.

Tegelen badkamer
De wanden in de badkamer worden voorzien van Fibo Trespo wandafwerking die in veel verschillende tegelmotieven verkrijgbaar zijn. De Fibo Trespo wandpanelen zijn voorzien van een handige klikverbinding en hebben een 100% waterdichte (HPL) toplaag en backing. In deze toplaag is een fraai tegelmotief gefreesd, niet van echt te onderscheiden. De vloer in de badkamer wordt voorzien van plavuizen.

Ramen en deuren
Het tuinkantoor wordt voorzien van:
– 1 dubbele deur
– 1 raam 100×220 cm.
– 1 deur met half glas
De ramen en deuren zijn van kunststof en voorzien van dubbele beglazing. Tevens wordt de deur voorzien van degelijk hang- en sluitwerk.
De kunststof kozijnen zijn van hoogwaardige kwaliteit (woonhuiskwaliteit) waardoor ze intensief gebruikt kunnen worden. De kozijnen worden versterkt door een stalen inlage. De absolute top in kwaliteit is namelijk een kunststof kozijn met een acrylaat toplaag. De harde acrylaat toplaag zorgt voor een ongeëvenaard product dat niet tot nauwelijks hinder heeft van weersinvloeden en zorgt voor onovertroffen kleureigenschappen. Geen materiaal dat zo krasvast en onderhoudsarm is als kunststof profielen met een acrylaat toplaag. Deze acrylaat toplaag is verkrijgbaar in zeven basiskleuren waarbij de binnenzijde van de kozijnen wordt uitgevoerd in cremewit (RAL 9001) en in 10 basiskleuren waarbij de binnenzijde van de kozijnen wordt uitgevoerd in wit (RAL 9010). Wilt u de buitenzijde van de kozijnen in wit (RAL9010), dan worden deze geproduceerd in pvc. Bij het draai-kiepraam zijn drie standen mogelijk:
– Het raam draait naar binnen, de draaistand
– De bovenzijde van het raam valt naar binnen, de kiepstand
– De bovenzijde van het raam valt naar binnen,
de kier- of winterstand (optioneel)

Vanuit de raamkruk regelt u de draai- of kiepstand en zet u het raam in de stand die u op dat moment wilt. De anti-fout bediening zorgt ervoor dat het raam maar in één stand gezet kan worden en dus niet gelijktijdig kan ‘vallen’ en ‘draaien’. Om de kierstand te kunnen gebruiken dient een nippel in het raambeslag te worden omgezet. U kunt dan het raam in de draaistand of kierstand zetten. T.b.v. de schuur brengen wij 2 dichte deuren uitgevoerd als meranti plaatdeuren

Binnendeuren
2 binnendeuren

Plat dak
Het dak wordt voorzien van een balklaag met daarop vellinghout, isolatie en EPDM folie. De folie wordt afgewerkt d.m.v. een antraciet daktrim. EPDM kenmerkt zich door zijn elasticiteit en duurzaamheid. Vanwege die feiten is er bewust gekozen voor EPDM i.p.v. bitumen dakbedekking. Hieronder een overzicht van de
pluspunten van dit product.

360° foto’s

Geïnspireerd?

vraag een adviesgesprek aan

we helpen je graag bij het vinden van een passende oplossing en advies op materiaalkeuzes en indeling

Gerelateerd

Offerte aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: jpg, png, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 5 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.