Logo Goed Verblijven

Hoe werkt de vergunningsaanvraag?

Vergunningsaanvraag
Wilt u een garage, tuinhuis, mantelzorgwoning, gastenverblijf of ander houten bouwwerk op uw perceel? Dan kan het zijn dat u hier vergunningen voor nodig heeft. Ook hier hoeft u zich geen zorgen voor te maken. Goed Verblijven regelt alles wat nodig is voor het realiseren van uw buitenverblijf. Zijn er vergunningen nodig, dan vragen wij die aan. Al het contact met de gemeente nemen wij op onze rekening. Dit scheelt u een hoop tijd, energie en papierwerk.

Vergunning noodzakelijk?

Na ontvangst van uw aanvraag, hetzij per e-mail of telefonisch, kijkt Goed Verblijven naar de mogelijkheden van het realiseren van uw wensen. Alvorens er überhaupt een plan gemaakt wordt zullen we eerst het bestemmingsplan raadplegen. Wat zijn de mogelijkheden vergunningsvrij hetzij dan aldanniet met vergunning.

Zo’n snelle check kunnen we vaak per omgaande uitvoeren, mocht dieper onderzoek noodzakelijk zijn kunnen we dat ook verzorgen.

Bestemmingsplan check Goed Verblijven

Na het controleren van het bestemmingsplan kan die situatie dusdanig zijn dat er dieper en verdergaand onderzoek noodzakelijk is. Dit kunnen wij verzorgen en noemen dit QuickScan.

Een QuickScan wordt uitgevoerd aan de hand van een eenvoudige werkwijze namelijk:

  • Inventariseren van wensen en aan de hand daarvan vraagstelling formuleren.
  • Bestemmingsplan raadplegen
  • Vierkante meters vergunningsvrij calculeren
  • Indien noodzakelijk, gemeente informeel benaderen om mogelijkheden te bespreken
  • advies/conclusie formuleren met wel/geen vervolgstappen

Wij regelen de volledige vergunningsaanvraag en voorzien u  van advies.

Bij het indienen van een vergunningaanvraag kan het zo zijn dat er aanvullende stukken ingediend  moeten worden. Hierbij kunt u denken aan:
– Constructieberekeningen
– Kadastertekening met huidige en gewenste situatie
– Aanzichttekeningen
– 3D tekeningen voor welstand

Deze aanvullende stukken kunnen wij voor u verzorgen. Door jarenlange opgebouwde deskundigheid en coördinatie van projecten, bouw- en milieuplannen en locatie ontwikkeling is dit door ons te realiseren. Daarnaast  behoort het opstellen van ruimtelijke onderbouwingen, plantoelichtingen, ondersteuning/begeleiding van procedures, voorzien van advies en de indiening en begeleiding van vergunningsaanvraag ook tot de mogelijkheid.

Meer weten?

Neem contact op, wij helpen je graag!

Gerelateerd

Huis bouwen

Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (WKB)

Bekijk voorbeeld

Wat is de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen? Dit wordt ook wel afgekort als ‘wet kwaliteitsborging’ genoemd. Bij alle vergunning plichtige bouwwerken is deze wet na 1 januari 2024 van kracht.

Houten atelier, tuinkantoor, mantelzorgwoning, recreatiewoning Emst

Mantelzorgwoning bouwen – ook vergunningsvrij

Bekijk voorbeeld

Wanneer u thuis wilt blijven wonen of bij uw kinderen of kennissen in de tuin, is een houten mantelzorgwoning een goede oplossing. Door een mantelzorgwoning heeft u comfort op maat en blijft u in uw vertrouwde omgeving.