Logo Goed Verblijven

Overkapping met berging Heemskerk

Heemskerk

Onze klant aan het woord

De heer/mevrouw uit Heemskerk kwamen zo’n 2 jaar geleden bij ons met de vraag of we een modern bijgebouw kunnen realiseren. Zij hadden de volgende wensen:

– bijgebouw met modern uiterlijk;
– bijgebouw bestaande uit lounge gedeelte en schuur;
– plaatsing schutting met hetzelfde materiaal

Aan de hand van deze wensen zijn we gaan nadenken over een ontwerp. Het mooie was dat mevrouw duidelijk voor ogen had wat ze wilde waardoor we snel tot een leuke uitvoering van het model kwamen.

Specificaties

In deze luxe schuur met berging en overkapping  hebben we de volgende materialen gebruikt:

Fundatie: Betonbanden met in schuurgedeelte stoeptegels 30×30 cm;
Wanden: Bestaande uit regelwerk met daarop OSB, folie;
Gevelbekleding: Waxedwood Rhombus. Waxedwood Rhombus is een bewuste keuze. De opengevel (wat tegenwoordig een veel gekozen keuze is) geeft een modern uiterlijk en een leuke onderbreking van de openingen. Hierdoor kijkt u tegen de zwarte folie aan. In overleg met de klant hebben we het zo uit laten komen dat de hoeken om en om het kopse hout weergeven wat het een strak geheel geeft.
Ramen/deuren: Okoume plaatdeur welke voorzien is van de gevelbekleding. Hardhouten raam aan achterzijde geplaatst.
Dak: Het dak is voorzien van Douglas balklaag, Douglas vellingdelen en isolatiemateriaal met daarop  EPDM folie. Omdat de balklaag in het zicht is hebben we bewust gekozen voor Douglas. Dit is een mooie en duurzame oplossing.

Naast het bijgebouw, die gebruikt worden als schuur en overkapping, hebben we een lange schutting geplaatst. Deze is aan de ene kant voorzien van Rhombus en aan de andere kant van Rabat.

Om het plaatje compleet te maken is het dak afgewerkt met een gecoate daktrim in de kleur antraciet. Aangrenzend aan de overkapping hebben we twee palen geplaatst waar een dubbele schommel aan gemaakt is.

Al met al is het een bewerkelijk bijgebouw geworden vanwege het Rhombus profiel dat overal terugkomt. De gevelbekleding vergrijsd mooi naar zilvergrijs. Daarnaast heeft het bijgebouw een mooie en moderne uitstraling wat de klant ook voor ogen had.

Om lang te kunnen genieten van de Nederlandse zomeravonden is er een houtkachel geplaatst onder de veranda. Deze is voorzien van een dubbelwandige pijp door het dak. Ideaal om lekker buiten te stoken waardoor u heerlijk lang en snel buiten kunt zitten. De klant is erg tevreden over het resultaat en geniet volop van het bijgebouw.

‘Prachtig bijgebouw waarin we heerlijk kunnen verblijven! Met name de kachel maakt het erg plezierig om er te zitten, hoewel deze wel erg hard gaat.‘

360° foto’s

Geïnspireerd?

Wij adviseren en begeleiden u graag bij het realiseren van een houten bouwwerk op maat.

GERELATEERD