Logo Goed Verblijven

Mantelzorgwoning Groessen

Groessen

Onze klant aan het woord

Mantelzorgwoning Groessen
”De mantelzorgwoning is zeer goed geïsoleerd. Na de hoge temperaturen in juli was het in de mantelzorgwoning goed verblijven. De dikke wanden, 35 cm. dikte, en de daarbij gebruikte isolatie hebben dan ook goed zijn werk gedaan. Een lekkere knusse woning welke mij de mogelijkheid geeft om in mijn vertrouwde omgeving te blijven wonen. Daarnaast woon ik nu dichtbij mijn familie, zodat ik toch zelfstandig, maar niet alleen hoef te wonen”.

Vanwege het grote oppervlakte van het woonhuis van dhr. Van O. te Groessen is er nagedacht over een mantelzorgwoning. Vanwege de behoeft om kleiner te wonen en toch te kunnen genieten van het huidige perceel kwam een mantelzorgwoning als oplossing naar boven. Een familielid was bereid om de woning over te nemen zodat dhr. Van O. in een mantelzorgwoning kan gaan wonen naast het voormalige woonhuis van dhr. Van O.

Uitvoering
‘Wij hadden enkele eisen voor een mantelzorgwoning. Zo moest deze ruim opgezet zijn, voorzien van een riante berging, slaapkamer, badkamer met aparte ruimte voor wasmachine en droger en woonkamer/keuken. Gezien de omringende vlakte wenste ik ook graag een entree in de woning. Deze wensen zijn door Goed Verblijven vertaald in een ontwerp. Dit ontwerp hebben wij besproken en al gaande het gesprek aangepast naar onze wensen. Het uiteindelijke resultaat is dan nu deze woning.’

De woning wilden wij volledig onderhoudsarm hebben, vandaar ook de keuze voor kunststof ramen en deuren. De wanden zijn bekleed met WaxedWood in de kleur rood bruin. In eerste instantie waren wij voornemens dit hout te laten vergrijzen. De huidige uitstraling vinden wij echter zo mooi dat we er toch voor kiezen om het hout te behandelen met een olie waardoor de kleur mooi intact blijft. Goed Verblijven heeft ons de juiste olie hiervoor geadviseerd. Mochten we in de toekomst geen zin meer in het schilderwerk hebben kunnen we er dan alsnog voor kiezen om het te laten vergrijzen.

De woning aan de binnenkant is voorzien van stucwerk, tegels/plavuizen in de badkamer en vinylvloer in de woonkamer. Door gebruik van vloerverwarming is het hele oppervlakte heerlijk verwarmd. Daarnaast is er ook een mechanische ventilatie aangebracht wat voor een frisse lucht aanvoer zorgt. Voor de normale ventilatie hebben we in de slaapkamer een ventilatierooster geplaatst. Alle ramen zijn ook voorzien van draai- kiepstand waardoor het eenvoudig is te ventileren.

 

360° foto’s

Geïnspireerd?

Wij adviseren en begeleiden u graag bij het realiseren van een houten bouwwerk op maat.

GERELATEERD