Logo Goed Verblijven

Prefab kangoeroewoning bouwen

Geschreven door:

Een prefab kangoeroewoning is de perfecte oplossing voor families die dichtbij elkaar willen wonen zonder hun privacy op te geven. In de huidige markt is er een beperkt aanbod aan koopbare aanleun- en kangoeroewoningen. In plaats van te zoeken naar een bestaande woning, kunt u kiezen voor een prefab kangoeroewoning. Deze woningen bieden aparte woonruimtes voor ouders en kinderen onder één dak.

Wat is een prefab kangoeroewoning?

Een prefab kangoeroewoning is een meergeneratiewoning, bestaande uit geprefabriceerde onderdelen. Deze woning bestaat uit twee aparte wooneenheden, ideaal voor bijvoorbeeld (groot)ouders en hun kinderen, met behoud van privacy maar toch dichtbij voor zorg en ondersteuning.

Prefab bouwen biedt diverse voordelen:

  • Kortere bouwtijd
  • Koste efficiënter
  • Hoge bouwkwaliteit
  • Duurzaam
  • Minder overlast op de bouwplaats
  • Weersonafhankelijk

Een kangoeroewoning bouwen

Onze projecten worden prefab geproduceerd in onze eigen fabriek. Voordat we aan de productie beginnen inventariseren wij eerst uw wensen en bespreken we de mogelijkheden. Aan de hand van uw wensen maken wij een ontwerp en offerte. Wanneer u akkoord bent worden de technische tekening gemaakt en de materialen besteld. Hiermee kunnen de bouwteams aan de slag om de prefab elementen in de fabriek te produceren. Wanneer alle elementen zijn geproduceerd worden deze naar de bouwlocatie gebracht en ik elkaar gezet. Daarna kunt u genieten van uw kangoeroewoning.

Waarom Goed Verblijven?

Goed Verblijven staat voor kwaliteit, alle bouwwerken worden met precisie en oog voor detail ontworpen en geproduceerd. Duurzaamheid is onze drijfveer, onze projecten hebben niet alleen een lange levensduur, maar wij denken ook aan de natuur en milieu. Daarom kiezen wij voor duurzame installaties en materialen. Bij ons is elk project maatwerk, dus u kiest helemaal zelf hoe uw kangoeroewoning eruit ziet, welke afmetingen het heeft, welke materialen en installaties we gebruiken en de afwerking.

Prefab kangoeroewoning bouwen

Veelgestelde vragen

Wie mag er wonen in een kangoeroewoning?

In een kangoeroewoning mogen twee huishoudens wonen. Vaak zijn dit hulpbehoevende ouders en hun kinderen. Het kan ook gaan om een kind met een beperking of ziekte die hulp nodig heeft van de ouders.

Heb je vergunning nodig voor kangoeroewoning?

Over het algemeen is er geen vergunning nodig voor een kangoeroewoning, maar u moet wel voldoen aan het bouwbesluit dat in uw gemeente geldt. De regels kunnen per gemeente verschillen, daarom is het van belang om contact op te nemen met uw gemeente.

Kan het ontwerp van de woning worden aangepast?

Goed Verblijven biedt maatwerk waarbij het ontwerp van de woning volledig naar uw wensen en behoeften kan worden aangepast. In een vrijblijvend gesprek bespreken wij graag de mogelijkheden voor het realiseren van een kangoeroewoning.

Wat kost een kangoeroewoning bouwen?

De kosten voor het bouwen van een kangoeroewoning kunnen erg variëren. Dit is afhankelijk van uw wensen, afmetingen, de te gebruiken materialen en installaties en afwerking. Gemiddeld liggen de prijzen tussen €1.500 en €2.500 per m2.

Is een kangoeroewoning hetzelfde als een mantelzorgwoning?

Een kangoeroewoning is een geschakelde woning voor twee wooneenheden. Een mantelzorgwoning is over het algemeen een vrijstaande woning in de tuin of op het erf van de hoofdwoning. Een kangoeroewoning en een mantelzorgwoning zijn twee verschillende soorten woningen, maar beide woningen worden wel gebouwd om zorg te kunnen bieden aan een zorgbehoevende.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Goed Verblijven adviseert en begeleidt u gedurende het gehele bouwproces. Wij produceren duurzame prefab woningen die volledig aan uw wensen voldoen. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek bespreken wij uw wensen en de mogelijkheden. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies!

Meer weten?

Neem contact op, wij helpen je graag!

Gerelateerd

Pre-mantelzorgwoning

Pré mantelzorgwoning

Bekijk voorbeeld

Een pré-mantelzorgwoning maakt het mogelijk om alleen maar ook samen met familie te wonen op een kavel. Bij Goed Verblijven realiseren we dit graag voor u. Wat uw wensen voor een pré-mantelzorgwoning ook zijn, wij zorgen ervoor dat het u aan niets ontbreekt.

betaalbaar tuinkantoor Maarn

Betaalbaar tuinkantoor

Bekijk voorbeeld

Een betaalbaar tuinkantoor is een trend die al een tijdje in opkomst is. Veel mensen werken tegenwoordig vanuit huis en het is belangrijk om een rustige en productieve werkplek te hebben. Een tuinkantoor vormt hier de ideale oplossing voor.