Mobiele en prefab mantelzorgwoning

Mobiele en prefab mantelzorgwoning
Is uw kavel niet zo groot of heeft u al dusdanig veel bebouwing bij uw woning staan waardoor vergunningsvrij of met vergunning niets mogelijk meer is? Dan kunt u ervoor kiezen om een mobiele mantelzorgwoning te plaatsen. Een mobiele mantelzorgwoning/verplaatsbare mantelzorgwoning is een mantelzorgwoning welke gebouwd wordt op een stalen frame. Deze is éénvoudig te plaatsen en ook weer te verwijderen indien wenselijk. Met name buiten de bebouwde kom mag in overleg met de gemeente tot 100m2 vergunningsvrij gebouwd worden indien het weer te verplaatsen is. Als de functie mantelzorgwoning dan komt te vervallen dient het gebouw wel verplaatst/verkocht te worden. Dit is een mooie mogelijkheid wanneer een vast gefundeerd gebouw niet meer mogelijk is. Wel is het belangrijk om bij deze optie rekening te houden met de afschrijving van de betreffende investering.

Meer weten?

Neem contact op, wij helpen je met je vraag!

Waarom?
Wat is de reden dat een mobiele mantelzorgwoning toegepast wordt? Op sommige momenten is het niet mogelijk om te funderen, bijvoorbeeld door een harde ondergrond. Dan kan er gekozen worden om de mantelzorgwoning op een stalen frame te plaatsen. Een andere reden is dat uw investering nooit verloren gaat, want wanneer u verhuist kunt u de mantelzorgwoning gewoon weer meenemen!

Houten aanbouw, mantelzorgwoning, recreatiewoning Maastricht

Wanneer de functie van mantelzorg woning komt te vervallen dient een mobiele mantelzorg woning te worden verkocht of verplaatst. Een Prefab mantelzorgwoning daarentegen mag wel blijven staan maar zal dan een andere functie krijgen zoals bijvoorbeeld een kantoor. Bij eventuele verkoop van uw woning is het gebouw dan prijsverhogend aangezien u een woning verkoopt met een extra ruimte welke gebruikt kan worden voor kantoor (steeds meer mensen werken thuis) gastenverblijf of hobby ruimte. Heeft u wel de ruimte of de vergunning kunt u om bovenstaande reden kiezen voor een prefab mantelzorgwoning, is dit niet het geval is de mobiele mantelzorgwoning voor u de ideale oplossing.

Mantelzorgwoning plattegrond
Wat voor een indeling moet een mantelzorgwoning hebben? Om een indeling te maken kijken wij naar diverse punten zoals:
– Aantal bewoners;
– Plaatsing mantelzorgwoning op kavel;
– Pakket van eisen;
– Beschikbaar budget.

Aan de hand van uw wensen en eisen stellen wij een plattegrond samen waarin al uw, indien uw budget het toelaat, wensen/eisen vertaald worden. Met name het aantal bewoners en de plaatsing op de kavel zijn van belang. Punten waar wij op letten zijn:

– Genoeg bewegingsvrijheid;
– Opslagruimte (hier ontbreekt het vaak aan in compacte woningen);
– Eventuele extra slaapplaats zodat er ruimte is voor logerende (klein) kinderen;
– Inpassen van meubilair, kasten etc;
– Voldoende privacy.

Kortom een lijst van uw wensen, budget en adres waar het moet komen te staan werkt voor ons al erg verduidelijkend. Aan de hand daarvan kunnen wij één mooi voorstel maken. De vraag naar een richtprijs is puur om te kijken hoeveel wensen we kunnen inwilligen binnen het gestelde budget. We kunnen uiteraard prachtige voorstellen maken maar ook wij moeten wel bij de realiteit blijven en denken graag creatief mee zodat we zoveel (of alle) mogelijk wensen kunnen inpassen in een ontwerp en binnen uw budget.

Akersloot mantelzorgwoning
Houten mantelzorgwoning, recreatiewoning Barneveld

Meer weten?

Neem contact op, wij helpen je met je vraag!

Gerelateerd

Menu