Logo Goed Verblijven

Kwaliteit

Kwaliteit
Voor het woord kwaliteit zijn veel betekenissen. Eén van de vele betekenissen van kwaliteit is: de mate van voldoening aan de norm van de klant. Zoals u wellicht heeft opgemerkt is dit wel een heel breed begrip en daardoor het woord kwaliteit maar een zwak woord. Zo heeft iedere klant andere eisen. Dit maakt het woord ‘kwaliteit’ variabel en staat niet voor één toepassing of afwerking.

Onze kwaliteit
✓ Efficiëntie
✓ Korte plaatsingstijd
✓ Duurzame houtsoorten
✓ Levensduur van bouwwerk
✓ Maatwerk mogelijk

Mantelzorgwoning

Kwaliteit in houtbouw
Waar de houtbouw momenteel ook onderhevig is aan efficiëntie en een snelle  doorloopproces gaat dit vaak ten koste van de kwaliteit. Het vele prefab voorbereiden in de fabriek heeft namelijk zijn voordelen maar ook zeker nadelen. De voordelen zijn het snelle plaatsen en de korte plaatsingstijd. Wanneer we over nadelen praten is dit met name de afwerking zoals veel dilatatielatten, aftimmering  en onvolledige afdichting onderling. Om toch de producten goed te plaatsen is dus de juiste balans nodig tussen prefab voorbereiden in de fabriek en ter plaatse afwerken.

Geveldelen
Houten potdeksel in de kleur zwart kent een enorme populariteit. Nadeel is echter dat het absorbeert waardoor de werking van het hout extra wordt gestimuleerd. Vanwege dit feit raden wij qua wandbekleding geen Lariks of Douglas aan in de kleur zwart. Toeleveranciers hebben door de vele problemen ook garanties weer ingetrokken. Uiteraard hebben wij hiervoor mooie alternatieven welke wij graag met u overleggen.

Kolommen
Door de toename in houten kolommen wordt hierin ook groots ingezet door bijvoorbeeld de gebintenconstructies. Vaak zijn deze van massief Lariks of eiken. Eiken is een zeer duurzame houtsoort welke echter wel met de tijd gaat scheuren en torderen. Uiteraard  is dit ook de charme welke een robuust en rustiek bouwwerk kan verdragen. Wanneer u het wat strakker wenst raden wij geen Eiken of massief Lariks aan. Een goed alternatief is dan de gelamineerde collectie. Doordat het hout is gelamineerd is de werking minimaal en zou scheurvorming ook veel minder zijn. Het is echter hout en werking is onvermijdelijk maar echter wel tot een minimum te beperken door de juiste materialen te kiezen.

Conclusie
Wanneer u voornemens bent om een houten bouwwerk aan te schaffen laat u dan goed inlichten over de materialen. Google wat de  eigenschappen van hout zijn en kijk of dit overeenkomt met het advies. Kwaliteit zit dus overal in, in het toepassen van hout, levensduur/werking, opbouw constructie, aftimmering en met name de levensduur van het totale bouwwerk. Graag gaan wij met u in gesprek om een droombouwwerk samen te stellen met de door uw gewenste kwaliteitsnorm.

Meer weten?

Neem contact op, wij helpen je graag!

Gerelateerd

Modern buitenverblijf

Rust en ontspanning met een modern buitenverblijf

Bekijk voorbeeld

Een modern buitenverblijf wordt steeds populairder. Een modern buitenverblijf bestaat uit veel glas en strakke belijning. Goed Verblijven gaat altijd met de tijd mee en past zich volledig aan op uw wensen.

Houten recreatiewoning, mantelzorgwoning Noordwijk

Afwerking badkamer

Bekijk voorbeeld

Om de wanden van uw nieuwe badkamer mooi af te werken, gebruiken wij de kant en klare wandpanelen van Fibo Trespo.  Deze panelen zijn uitermate geschikt voor het bekleden van wanden in ruimtes zoals badkamer en toilet. Het resultaat is; schitterende wanden.