Logo Goed Verblijven

Kapschuur bouwen

Kapschuur bouwen
Door Goed Verblijven uw kapschuur te laten bouwen, kunt u hierdoor een zeer kapschuur bouwen welke volledig overeenkomt met uw wensen. Hierdoor kunt u optimaal genieten van het door uw gewenste bouwwerk. Verder kan een kapschuur ook vele taken vervullen, zo is het mogelijk om een kapschuur te gebruiken als carport, zitruimte of zelfs als een volledig afgesloten schuur.

Meer weten?

Neem contact op, wij helpen je graag!

De kapschuur
In vroeger dagen was de kapschuur een plaats van functionaliteit en werd deze gebruikt op het boerenbedrijf. Tegenwoordig is de kapschuur vaak een ‘eyecatcher’ en wordt deze vaak gebruikt als stijlvol aspect van uw terrein. Wij realiseren stijlvolle kapschuren naar uw ideaalbeeld!

Houten garage Barneveld

Houten kapschuur bouwen

Het bouwen van een houten kapschuur is relatief eenvoudig voor Goed Verblijven. Aangezien wij zoveel mogelijk voorbereiden in de fabriek kunnen wij het in een kort tijdsbestek opbouwen. Zodoende heeft u niet een lange tijd vakmannen om uw huis lopen en is de overlast minimaal.

Herkomst houten kapschuur
Vroeger waren de meeste boerderijen voorzien van een ambachtelijke houten kapschuur. Het oogpunt van die tijd was dan ook alleen functionaliteit. Door de verschillende dakvormen creëert de voorzijde een hoge doorrijhoogte wat ideaal was voor een boer met groot materiaal zoals een tractor. Hierdoor kon deze zijn tractor eenvoudig stallen zonder bang te zijn om het dak kapot te rijden. Vandaar dat ook het beeld van oude boerderijen en kapschuren op ons netvlies is geprint. Ook plaatselijke postkantoren verspreide ansichtkaarten met de opdruk van een boerderij met een kapschuur.

Houten kapschuur van heden
Of deze ansichtkaarten meegewerkt hebben aan de enorme populariteit van de huidige kapschuur valt moeilijk te zeggen. Wel is het een feit dat de kapschuur momenteel zijn hoogtijdagen beleeft aan populariteit. De afwisselende dakvorm en de openheid welke deze houten kapschuur weergeeft spreekt veel mensen aan. Ook de ambacht van het verleden komt volledig terug in de huidige houten kapschuren. Gelukkig hebben de ambachtsmannen van heden wel betere machines tot hun beschikking wat het bewerken van het hout voor de kapschuur wat eenvoudiger gaat. Dit wil echte niet zeggen dat er wat van de kwaliteit afgaat.

Fundament houten kapschuur
Het fundament van een houten kapschuur is echter variabel. Aangezien er gekeken moet worden naar de aanwezige grond en de diepte van de vaste grond kunnen we aan de hand daarvan het juiste advies geven. Doordat een kapschuur vaak voorzien is van divers kolommen dient het fundament sterk genoeg te zijn om verzakking te voorkomen.

Gebinten
Een houten kapschuur komt daadwerkelijk tot zijn volledige recht als het voorzien is van een gebintenconstructie. De schoren worden voorzien van een pen en gat verbinding wat de oude ambacht weer doet herleven. De gebinten kunnen vervaardigd worden uit eiken, lariks of douglas. Aangezien de diverse materialen ook zo weer verschillende eigenschappen hebben is het verstandig u hierin goed te laten voorlichten. Zie ook artikel gebintenconstructie en materiaalkeuze.

Neem contact met ons op om de onbeperkte mogelijkheden te bespreken. De wanden van de kapschuur worden voorzien van een regelwerk met daarop een houten gevelbekleding. Wat betreft deze gevelbekleding zijn er ook zeer veel opties. Wilt u het hout bijvoorbeeld laten vergrijzen of wilt u zwarte wanden, zie ook artikel materiaalkeuze, uiteraard willen wij u hierin ook graag adviseren.

Kapconstructie houten kapschuur
Aangezien een groot deel van het dak zichtbaar is, is het verstandig de juiste dakbedekking te gebruiken. Door verkeerde dakpannen te gebruiken het hele gebouw namelijk naar beneden halen. In de meeste gevallen worden er Oud Hollandse dakpannen toegepast in de verbeterde vorm. Overigens is het niet ondenkbaar om het dak te bekleden met metalen dakpanplaten of golfplaten.

Kapschuur douglas hout
Een veel gebruikte houtsoort voor een kapschuur is Douglas. Deze houtsoort is zeer duurzaam, door de hoge taaiheid van het hout. De houtsoort wordt hierdoor vaak gebruikt voor schuttingen en vloeren. Deze eigenschappen douglas ook uitermate geschikt voor het gebruik in kapschuren. De houtsoort kan zowel onbehandeld als behandeld aangebracht worden. Naast douglas zijn er nog vele andere houtsoorten.

Bij Goed Verblijven draait alles om het realiseren van uw droomverblijf. Of u nu droomt van een mantelzorgwoning, een heerlijke recreatiewoning of een prachtige woning, wij zorgen ervoor dat elk detail aan uw wensen voldoet. Neem contact op voor meer informatie.