Woningen

Diverse projecten

Filters

 

 

 

 

 


Woningen

Goed Verblijven realiseert woningen die volledig naar uw wens zijn samengesteld. Alle gewenste materialen en uitvoeringen zijn mogelijk.Uiteraard kunnen wij de woningen sleutelklaar opleveren, inclusief de fundering, het sanitair, de keuken en de technische installatie. Waar nodig kunnen wij u ook helpen met de vergunningsaanvraag. Kortom, wij verzorgen alles vanaf de planfase tot na de realisatie. Hieronder staat een overzicht van mogelijke uitvoeringen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Een houten woning bouwen
Hout is een eeuwenoud en populair bouwmateriaal. Het heeft veel voordelen: hout is eenvoudig te bewerken, het is duurzaam, veilig, behaaglijk en het is natuurlijk heel mooi. Door ervaring kunnen wij u adviseren welke houtsoort u kunt gebruiken voor de door u gewenste uitstraling. Uw wens voor een houten droomwoning is dichterbij dan u denkt!

Groen bouwen met een kleine ecologische voetafdruk
Door de huidige levensstijl is er veel CO2 uitstoot. Door onze grote ecologische voetafdruk nemen de voorraden van de aarde snel af. Met name bij de productie van een traditionele (betonnen) woning wordt er veel CO2 uitgestoten. Natuurlijk moet er op de aarde gebouwd worden om de mensen te huisvesten. Maar we kunnen wel proberen om dit met zo min mogelijk CO2 uitstoot te realiseren. Onderzoek heeft uitgewezen dat de uitstoot van broeikasgassen bij de productie van huizen met stalen en betonnen frames respectievelijk 26% tot 31% hoger is dan bij huizen met houten frames. Wanneer uw huis helemaal van hout vervaardigd wordt, is dit verschil natuurlijk nog groter! Houten woningen zijn dus de oplossing voor minder CO2 uitstoot en daardoor ook voor een kleinere ecologische voetafdruk.

Isolatie
U vraagt zich misschien af hoe het dan zit met de isolatie. Hout is van zichzelf al thermisch efficiënt en heeft een celstructuur met minuscule luchtzakjes die de warmtestroom belemmeren. Om aan de huidig geldende isolatienormen te voldoen, is het toepassen van alleen hout natuurlijk niet voldoende. Tussen het kaderwerk komt extra isolatie. Om een groene isolatie toe te passen, gebruiken wij veel houtwol. Dit is een natuurvriendelijke variant van de welbekende steenwol.

Hout als hernieuwbare grondstof
Hout is vrijwel CO2-neutraal. Waar andere grondstoffen eeuwen nodig hebben, kunnen bomen binnen 20 tot 120 jaar een prachtige grondstof leveren. Er is geen ander algemeen bouwmateriaal dat met zo weinig energie wordt geproduceerd. In de bossen waaruit het hout wordt geoogst en op een duurzame manier wordt beheerd, kunnen deze bomen voorzien in een onuitputtelijke grondstofbron. Daarnaast kan hout, nadat het in langdurige constructies is toegepast, nog worden hergebruikt en tot slot als grondstof voor groene energie worden ingezet.

Dampregulerend bouwen
Door gezonde materialen te gebruiken kan men met natuurlijke, biobased materialen een gezonde leefomgeving creëren. Door dampregulerend te bouwen, bent u, tegen een geringe extra investering, gegarandeerd van een hoog leefcomfort.

Maatwerk
Maatwerk is onze standaard omdat alles klantspecifiek wordt geproduceerd. Wij kunnen alles naar uw wens aanpassen, daarom zijn er veel mogelijkheden in de maatvoering, de vormgeving en de materialen.

Compleet ontzorgen
Naast het bouwen van de houten woning kunnen wij ook alle omliggende zaken voor u regelen. We kunnen de woning sleutelklaar opleveren. Wel zo handig, zo hoeft u nergens meer naar om te kijken. Bij de bouw van een woning zijn er altijd omliggende zaken. U kunt denken aan het grondwerk, de bestrating, de fundatie, de elektriciteit en de complete technische installatie. Dit kunnen wij allemaal voor u regelen. Wanneer er momenteel een oud bouwwerk staat dat vervangen moet worden, kunnen wij de sloop regelen. Op deze manier heeft u voor alle sloop- en bouwactiviteiten één aanspreekpunt. Dat noemen wij ‘compleet ontzorgen’

Vergunning
De complete aanvraag voor de vergunning en alle daarbij komende zaken kunnen wij voor u regelen.

Prefab
Wanneer de bereikbaarheid van de kavel het toelaat, kunnen wij alles prefab produceren in de werkplaats. Vanwege die voorbereiding is er maar een zeer korte tijd plaatsingstijd.

Hieronder staat een overzicht van diverse modellen die allemaal aanpasbaar zijn aan uw wens en situatie.

Menu