Logo Goed Verblijven

Een aanbouw aan uw woning

Een aanbouw aan uw woning
U kent het wel, ruimtegebrek in de woning en de wens om de woning uit te bouwen. Met een aanbouw aan uw woning is dat mogelijk. Tegen een relatief lage investering krijgt u extra bewoonbare oppervlakte bij uw woning. Een aanbouw kan diverse functies hebben zoals een douche, toilet,
slaapkamer, kantoor, keuken of woonkamer. De houten aanbouwen voldoen allemaal aan die mogelijkheden. Wij kunnen de aanbouw casco opleveren
maar ook helemaal sleutel klaar.

Voordelen van een aanbouw:
-Bij gebrek aan ruimte is een aanbouw een perfecte optie, omdat dit een extra stukje aan uw woning is.
-Daarnaast is het een goede investering, want een woning met een groter oppervlak is over het algemeen meer geld waard.
-De extra ruimte die beschikbaar komt kunt u naar eigen wens inrichten.
-De aanbouw is een aanvulling aan de ‘look’ van het bestaande huis, waardoor deze meer opvalt.

Houten aanbouw Utrecht

De aanbouw plaatsen
Wanneer u erover uit bent dat u een aanbouw aan uw huis wenst, dan gaan wij hierover in gesprek. Het plaatsen van een aanbouw doet het nodige met de uitstraling van de woning. Het kan de woning namelijk upgraden/verfraaien, maar ook zeker naar beneden halen. Het is daarom erg belangrijk om bij het plaatsen van een houten aanbouw te kijken naar de contouren en stijl van de woning. Wat voor uitgesproken karakter heeft de woning en welke details van de woning kunnen wij verwerken in de aanbouw? Op die wijze krijgt de aanbouw deels de uitstraling van de woning. Het mooie daarvan is dat het dan lijkt of de aanbouw direct bij de bouw van de woning is gerealiseerd. Het kan overigens ook een andere kant hebben. Wanneer u een klassieke woning heeft kan het ook mooi zijn om aan die woning een moderne aanbouw te realiseren. De aanbouw krijgt dan een behoorlijk contrast met de woning wat zeker niet verkeerd is. Kijk ook naar de materiaalkeuze die bepalend is voor het ontwerp.

Realisatie van de aanbouw
De tijd die wij nodig hebben om een aanbouw realiseren is afhankelijk van veel factoren. Als eerste de ondergrond. Is er al sprake van een fundering of moet die nog gemaakt worden? Wanneer wij een fundering moeten maken, zullen wij dit doen door middel van beton of een vrijdragende vloerconstructie. Daarnaast is de bereikbaarheid een belangrijk punt. Wanneer alle materialen door de woning naar achteren gebracht moeten worden, zal de plaatsingstijd langer zijn dan wanneer de toegankelijkheid zeer goed is. De plaatsingstijd is dus mede afhankelijk van de bereikbaarheid en het fundament. Wanneer deze allebei in het voordeel werken, kan de aanbouw zeer snel gerealiseerd worden. Een aanbouw kan dan compleet afgewerkt binnen één week klaar zijn. Wanneer de aanbouw een beperkte maatvoering heeft, kan deze ook compleet geplaatst worden met een kraan waardoor de aanbouw in één dag staat!

Vormgeving van de aanbouw
Een houten aanbouw kunt u krijgen in diverse maten en vormen. Momenteel worden de aanbouwen vaak bekleed met zwart potdeksel of juist met ceder verticaal. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken voor het plaatsen van een aanbouw.

Aansluiting op woning
De aanbouw wordt tegen de bestaande woning of schuur geplaatst. Om een goede aansluiting te realiseren zijn er diverse mogelijkheden. De aanbouw kan aan de huidige bebouwing gemaakt worden door een knelstrip of loodslab. Een knelstrip is eenvoudiger te realiseren, maar alleen werkt wanneer er geen topgevel boven zit en het niet aan de regenkant staat. Een betere oplossing is een loodslab. De voeg wordt dan verwijderd waarin lood wordt bevestigd. Wanneer de steen poreus is, zal de loodslab tot in de binnenmuur worden aangebracht. Zodoende heeft u een lekkagevrije aansluiting die jaren in tact blijft!

Vergunning aanbouw
Gelukkig zijn de regels behoorlijk versoepeld en is het plaatsen van een  aanbouw in de meeste gevallen vergunningsvrij. Kijk ook op de website voor de volledige uitleg. Kijk ook op de website voor nog meer modellen aanbouw door hier te klikken of neem contact met ons op.

Meer weten?

Neem contact op, wij helpen je graag!

Gerelateerd

Modern buitenverblijf

Rust en ontspanning met een modern buitenverblijf

Bekijk voorbeeld

Een modern buitenverblijf wordt steeds populairder. Een modern buitenverblijf bestaat uit veel glas en strakke belijning. Goed Verblijven gaat altijd met de tijd mee en past zich volledig aan op uw wensen.

Houten atelier, tuinkantoor, mantelzorgwoning, recreatiewoning Emst

Mantelzorgwoning bouwen – ook vergunningsvrij

Bekijk voorbeeld

Wanneer u thuis wilt blijven wonen of bij uw kinderen of kennissen in de tuin, is een houten mantelzorgwoning een goede oplossing. Door een mantelzorgwoning heeft u comfort op maat en blijft u in uw vertrouwde omgeving.