Houten mantelzorgwoning Elspeet

Vanaf € 102.522

De houten mantelzorgwoning Elspeet kenmerkt zich door de geweldige omgeving waarin de mantelzorgwoning is gebouwd. Vanuit de mantelzorgwoning is er een mooi uitzicht over de landerijen de bossen.

Product beschrijving

Breedtemaat: 500 cm
Dieptemaat: 1200 cm
Wandhoogte: 270 cm
Nokhoogte: 500 cm
Wandbekleding: Zweeds rabat
Dakvorm: Zadeldak
Dakbedekking: Dakpannen
Dakisolatie: Ja
Materiaal ramen en deuren: Hardhout

Plattegrond

Houten woning, mantelzorgwoning, atelier Elspeet

Ontwerp
De wens in Elspeet was om een mantelzorgwoning gecombineerd met een garage te bouwen. De combinatie zorgde direct voor de gewenste privacy voor de inwonende van de mantelzorgwoning. Door het geheel in landelijke stijl te bouwen past het mooi bij het hoofdgebouw en is het onderdeel van het erf geworden zonder dat het overheersend is. Het leuke in dit ‘landelijke model’ is dat de wanden gepotdekseld zijn i.c.m. witte kozijnen en het dak voorzien van dakpanplaten. In de schaduw van de nadere bossen gaat deze mantelzorgwoning helemaal op in de omgeving.

Materiaalgebruik
De mantelzorgwoning is gefundeerd op een betonnen plaatfundatie met vorstrand. Beide zijn voorzien van isolatiemateriaal. De wanden bestaan uit regelwerk met isolatie welke aan de buitenzijde zijn bekleed met Western red Cedar channelsiding en Dumowood channelsiding zwart.
Zie voor meer informatie aangaande de gevelbekleding. De wanden aan de binnenzijde en het plafond zijn afgewerkt doormiddel van gips inclusief stucwerk. De badkamer is voorzien van een Fibo Trespo.
Het kozijnwerk bestaat uit kunststof met een verdiept profiel. Dat lijkt op hardhout echter volledig onderhoudsarm.

Technische installatie
De mantelzorgwoning is optimaal geïsoleerd en de installatie is geheel elektrisch uitgevoerd. Het opwarmen van het gebouw gebeurd doormiddel van infrarood vloerverwarming. Voor een frisse lucht is er een warmte terugwin installatie aangebracht welke de tempratuur behoud en toch zorgt voor frisse lucht. Warm water komt doormiddel van een boiler.

Recreatiewoning
Ook dit model is volledig aanpasbaar aan de hand van uw wensen en ook als recreatiewoning, tuinkantoor of atelier uit te voeren. Neem contact met ons op om uw mogelijkheden te bespreken.

 

360° foto’s

Geïnspireerd?

vraag een adviesgesprek aan

we helpen je graag bij het vinden van een passende oplossing en advies op materiaalkeuzes en indeling

Gerelateerd

Offerte aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: jpg, png, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 5 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.